Vad bör jag tänka på när man väljer en häst?

Välja en häst är spännande, om det är din första eller din femtionde. En ny häst kan öppna upp en värld av möjligheter och roligt, men det är också viktigt att se till att hästen kommer att uppfylla dina behov som ryttare. En idealisk hästen kommer att utvecklas väl, förbli friska och vara trevlig att arbeta med, vare sig du är trail ridning, med hästen för snöröjning, eller delta i ridsportsevenemang som dressyr och racing. Håll dina behov och begränsningar i åtanke när du söker efter en häst att se till att du får den perfekta hästen för dig. Det första du bör tänka på är vad hästen ska användas till: nöje ridning, körning, dressyr, hoppning, fälttävlan, racing, eller arbetar, till exempel. Nästa, tänk på ryttarens erfarenhet. Om du köper hästen själv, be om en ärlig bedömning av din tränare om din kompetens och vilken typ av häst som kan passa dig. Om hästen köps för någon annan, speciellt ett barn, köpa en häst som passar hans eller hennes förmåga. Du bör också överväga kostnaderna, hästar varierar mycket i kostnad beroende på deras utbildning, avel, och historia, men också kostar mycket pengar att underhålla. Fundera boarding avgifter, utfodring och skötsel av djur när de köper en häst, och om du aldrig har ägt en häst förut, be hästen äger vänner om kostnaderna för underhåll. också tänka på estetisk och behov ras. Tyngre ryttare kommer att kräva större, kraftigare hästar, medan små och korta ryttare skulle göra klokt i att tänka på ponnyer och små raser. Vissa raser av häst har egenskaper som är gynnsamma för vissa verksamheter: Clydesdales, till exempel kör mycket väl, medan fullblod är byggda för hastighet. Om du föredrar en viss kappa färg eller ras, överväga detta när de söker hästar, om du vill ha en Palomino, kommer du aldrig vara nöjd med en Paint.

Nästa, tänk på utbildning. Många föredrar att köpa hästar fullt utbildade, så att de kan komma direkt till arbete. Om du vill träna hästen själv avgöra om du vill ha en helt grön häst eller en häst med några grundläggande färdigheter. Var medveten om att olika stilar av ridning kräver olika utbildningar: inte köper en dressyrhäst för släpa ridning, till exempel, eller en västerländsk nöje häst för engelska hoppning. Ju äldre en häst är, desto bättre tränade och uppträdde den brukar vara, om den har plockat upp dåliga vanor. Om du köper en häst för en oerfaren ryttare, vill du verkligen en välutbildad, väluppfostrad häst. När du har tänkt om behov och utbildning, börja kolla hästar till salu i ditt område. Göra flera utnämningar att titta på hästar, och inte nöja sig med den första du möter. När ska inspektera en häst, ser det över noga. Inspektera hur hästen är tillsammans. Är hästen byggdes väl för de uppgifter du behöver det för att utföra? Ta någon mer erfaren med, om du inte är bekant med vad man ska leta efter. Medan du inspektera hästen, leta efter en ren, frisk päls, klara ögon, och alla tecken på sår och svullnad. Be ägarna om hästens historia, och hålla ett öga på hästens beteende. En häst som står stilla samtidigt som undersöks är en bra kandidat för inköp, medan en häst som fusses, bits, eller svårt att vara stilla kan vara ett problem maker.

När du har träffat och undersökt hästen, spendera tid med hästen som du skulle efter ditt köp det. Sadla det för ridning på spåret eller ta sig igenom en dressyr rutin i en arena, eller utnyttjar det för att köra eller annat arbete. När du använder hästen, var uppmärksam på tecken på hälta och dåliga beteende, och se hur väl hästen svarar på kommandon och vägledning. Vara säker på att be ägarna om hur hästen har tränats och hanteras, och be om lite tid att tänka över beslutet. Om du gillade hästen, ringa ägarna och be om ett andra möte, och ta en veterinär tillsammans för ett andra utlåtande. Om du inte är intresserad, ring ägarna och informera dem, som en grundläggande artighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.