Vad bör jag tänka på när Skaffa en hund?

ha en hund kan vara en givande erfarenhet för dig och din familj. Samtidigt kan din underbara hund följeslagare visa sig vara en levande mardröm. Kom ihåg att en hunds liv spänner över 15 till 20 år, blir så ett kräver ett livslångt engagemang. Tänka på följande faktorer innan du bestämmer dig:

1. Mål. Fråga dig själv varför du vill ha en hund. Är det enbart för att blidka dina barn, eller gör du älskar hundar så mycket att du inte kan tänka sig att vara utan en? Ditt mål kan också bidra till att avgöra vilken typ av hund att få. Labradorer göra mild familjens hundar, medan Rottweilers är bra på vaktar ditt hem och familj.

2. Budget. En hund kan vara väldigt dyra. Utom livsmedel, ta hänsyn till kostnaderna för reguljära veterinär checkups, hälsovård och rutinmässiga vaccinationer. Lägga till andra grundläggande utgifter, såsom koppel, halsband, behandlar, leksaker och en bekväm hund säng. Om du ska på semester och kan inte ta med ditt husdjur, kan kostnaden för kenneling din hund under din frånvaro vara orimliga.

3. Livsrum. Fundera på om du har tillräckligt med utrymme för att hålla en hund husdjur. Att bo i en liten lägenhet som innebär att ditt husdjur oftare att utnyttja det och göra det möjligt att befria sig själv. Om du bor i ett hus, kan du behöva staket din trädgård för att förhindra att din hund från förirra sig utanför. Dessutom vissa raser kräver mer utrymme att röra sig än andra, så forskning i god tid för att välja en hund som passar ditt vardagsrum.

4. Tid. Hundar är sociala varelser som kräver din uppmärksamhet för deras mentala, emotionella och fysiska hälsa. Att ha en hund innebär ägnar en viss tid varje dag för promenader, motion, utbildning, grooming, och leker med det. Var beredd på tidig morgonpromenad innan du åker till arbetet och kvällen körs när du kommer hem.

5. Idrottsredskap. Utbildning din hund att lyda dig tar massor av tålamod och förståelse. Om du inte har tid att lära din hund på rätt sätt, får beteendeproblem som olydnad och aggression resultat. Eftersom hundar lär sig genom repetition, är det nödvändigt för dig att praktisera konsekvens i din träning metoder. Forskning hund utbildning noggrant och fråga dig själv om du är upp till uppgiften.

6. Ansvarsområden. Tänk på det ansvar som ni kommer att ha som en hund ägare. Om du inte tänker föda ditt husdjur, då spaying eller kastrering man undviker valpar som du kanske inte har tillräckliga resurser att ta hand om. Det finns också lagar om hund identifiering via en märkt krage eller ett elektroniskt implantat. Andra uppdrag innefattar att ta hand om ditt djurs välbefinnande genom att tillhandahålla näringsrika livsmedel och hålla det välkammat. Städa upp efter din hund är obligatoriskt att förebygga sjukdomar som drabbar ditt husdjur och familj.

7. Grooming. Grooming ditt husdjur är viktigt att bibehålla sin hälsa. Bad och borsta håller pälsen blir trassligt och kladdigt. Klippning klorna när de är för långa hindrar hunden från att riva upp ditt hem eller gräva hål i din kuddar. Borsta hundens tänder förbättrar sin andan medan avvärja tandbesvär. Kontrollera ditt husdjur för fästingar och loppor regelbundet är också kritisk. Du måste utföra dessa grooming uppgifter själv eller har tillräckligt med finanser att betala för en professionell groomer.

8. Livsstilsförändringar. Innan du bestämmer dig för att hålla en hund, fråga dig själv hur det kommer att påverka din livsstil. Om du är singel och en arbetsnarkoman eller en socialist, har du inte tid att ta hand om din hund. Att ha ett husdjur innebär att du kan behöva ge upp din sena kvällar på jobbet och sociala sammankomster eller hitta någon annan att ge hunden med den uppmärksamhet den behöver. Också tänka på hur ditt liv kommer att påverka ditt husdjur. Om du är en rastlös resenär eller en high school elev flyttar långt bort till college, kommer du att vara ute ur hundens liv. Såvida du inte är allvarligt beredd att införa en sällskapsdjur i ditt liv, dessa oroliga tider är inte det bästa stunder för att få en hund sällskap.

Djurstall är fyllda med valpar och hundar övergivna av ägare som var glad inledningsvis till att få en hund, men senare balked på det enorma ansvar som deltar i vård för det. En hund är för livet. Därför måste du tänka på alla ovan nämnda faktorer innan du bestämmer dig för ett.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.