Hur många ägg kan en kyckling Lay på en dag?

När en höna når eighteen på tjugo veckor ålder, börjar hon att lägga ägg. Allmänhet kommer en höna lägger ett ägg per dag. I en naturlig miljö, kommer höna fortsätta att lägga ägg i boet tills hon har flera där. Hon sitter sedan på äggen tills de kläcks. En höna reproduktiva cykel varar dygn under sommarmånaderna. Hennes cykel är inställd på dagen längden. Allteftersom dagarna kortare, och strategier vintern kommer en höna lägger färre ägg, hoppa över några dagar. Några höns sluta lägga ägg alla tillsammans tills våren kommer. Anledningen till detta är att vintern är en dålig tid att höja kycklingar. Det kalla vädret minskar en kycklingar chans att överleva.

Höns, liksom alla andra fåglar, deponera ägg genom samma öppning som de använder för avfallshantering. På grund av en flik av hud som sträcker sig ner, är ägg som inte är förorenat med något av avfall som kan vara nära öppningen. En höna behöver inte vara befruktade att lägga ett ägg. Flesta höns i om anläggningen har aldrig ens varit i kontakt med en tupp. När hönan lägger ett ägg, kommer hon lämnar boet. Ägget kommer snabbt tillräckligt svalt för att hålla ett embryo livsdugliga upp till två veckor. Varje dag kommer hönan låg en annan ägg tills hon har flera i sitt bo. Hon blir då "GRUBBLANDE. " En GRUBBLANDE höna kommer att sitta på boet hela dagen och natten, hennes vingar något för att hjälpa till att hålla äggen varma. Eftersom embryon "var tillväxten stannade medan boet är lagd, kommer de alla utvecklas på samma gång. En GRUBBLANDE höna lämnar sina ägg, kort, en gång om dagen för att uträtta sina behov, äta och dricka. Den som kommer för nära hennes ägg kommer att bli hackade på. Efter tre veckor av ruvande, kommer hennes ungarna kläcks. Alla ägg som inte kläcks kommer att hamna på efterkälken eftersom hon tar den nya ungarna ut i världen för första gången. Boet kommer att överges. på anläggningar eller äggläggning anläggningar, denna naturliga process bryts upp. Lights kan göra hönan tycker att dagens längd inte har förändrats, vilket ger en mer konsekvent antalet ägg. Efter ett ägg läggs, den tas bort. Hönan tycker att det fortfarande inte finns tillräckligt med ägg i boet, och kommer att fortsätta om. En höna som är resistenta mot om i ett bo som kan uppmuntras genom att placera ett fåtal falsk ägg i sitt bo. Höns kommer att fortsätta att lägga ägg tills de når två eller tre års ålder. Förutom dagsljus och ålderdom, det finns flera andra skäl till att en höna kan sluta om. En är på grund av dålig kost. En höna som inte får rätt mängd foder inte kommer att kunna producera ägg. En annan orsak är RUGGNING. Efter flera månaders äggläggning och en höna kan gå igenom en RUGGNING cykel. På grund av den energi som krävs för molt, en höna kropp inte kommer att ha energi för att producera ägg. Höns kan också stoppa om tillfälligt på grund av stress eller sjukdom.

Under sin livstid kan en höna lägga så mycket som trettio gånger sin kroppsvikt i ägg. Vid ett ägg per dag, för nästan två och ett halvt år, dvs omkring nio hundra ägg. För en liten kyckling, är att en hel prestation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.