Vad är glögg Cider?

glögg cider är en varm eller varm dryck, vanligen tillverkad av äppeljuice och cider, och är mest populärt under hösten och vintern. Det kallas ibland wassail eller wassail punch. Men skulle vanligen wassail göras med öl eller öl. Modern, barnvänlig glögg cider är mer sannolikt att göras med antingen äpple eller tranbärsjuice, eller en kombination av juice.

glögg cider fått sitt namn från den definition av Mull, vilket innebär att smaksätta en dryck genom att värma den och lägga kryddor. Ofta ingår glögg cider också antingen skivor eller skal av citrusfrukter som apelsiner. Generellt är glögg cider serveras varm, men man kan köpa kryddad cider. Faktum är att om man har lite tid, uppvärmning kryddad cider göra glögg cider är en utmärkt genväg.

förväxling om huruvida en skillnad i smak uppstår när man använder produkter som heter äppeljuice eller äppelcider. Äppelcider tenderar att vara förknippade med en mörkare ofiltrerade, äppeljuice som kanske inte är pastöriserad. Äppeljuice är oftast klar och har filtrerats flera gånger för att vara gyllene utseende.

Cider, i denna definition tenderar att ha en Tanger smak, och är mer sannolikt att jäsa snabbt. Faktum cider, som är jäst, är nu en populär dryck. Alkoholhaltig cider är mer typiskt används i Europa för glögg cider recept.

Inom denna snäva definition, inte allmänt erkända, glögg cider är generellt bättre vid användning äppelcider, även om det inte jäst. Det bör vara lite syrliga och lite starkare i smaken än en filtrerad äppeljuice. Faktum är att många recept på glögg cider samtal för att använda en liten del av äppelcidervinäger för att fördjupa smaken om man använder filtreras äppeljuice.

För att motverka alltför surt cider, några recept på glögg cider inkludera lite socker också. Gemensamma kryddor innehåller kryddpeppar, muskot, kryddnejlika och kanel. Vissa använder en premade krydda pumpa paj. Ofta är de kryddor förvaras i en cheesecloth påse under upphettning, så de bara smak, men inte blandas med glögg cider.

glögg cider kan serveras i muggar. Många vill garnering drycken med en pinne av kanel eller en tunn orange skiva. Det kan också serveras i Punch Cups om glögg cider som inte är alltför varmt. Man bör iaktta viss försiktighet i valet av lämplig uppvärmning. Aluminium och kasta krukor järn bör undvikas. Syran i glögg cider tenderar att urlakas metaller från sådana krukor och kan ge cider en bitter, metallisk smak. Rostfritt stål, keramiska krukor, eller lerkruka-krukor är att föredra. Det finns många recept i kokböcker och på nätet för att göra glögg cider. Man kanske vill prova några att se vilken som har den perfekta blandningen av Spice, citrusfrukter och juice. Man kan också prova glögg päron cider, som är lite sötare. En kombination av päron /äpple /tranbär kan också vara helt utsökt.

Matlagning glögg cider kommer sannolikt att medföra ett antal glada gäster till din sida. Tillsammans kryddorna och sötma framkallar för många en känsla av höst och traditioner vinter. Glögg cider är fortfarande en av de bästa och mest älskade komfort mat som parfymer våra hem med minnen från tidigare semestrar, ger glädje till den här säsongen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.