Vad är en Våffeljärn?

En våffeljärnet är en specialiserad kök apparat bestående av två kokplattor vanligen förenade med ett gångjärn. En särskild mjöl och ägg smeten är ladled på bottenplattan och den övre plattan är stängd över det. Efter flera minuter att laga mat, är resultatet en våffla-en lätt frukost mat traditionellt serveras med frukt pålägg eller lönnsirap. Beroende på plattorna används i ett våffeljärn, kan våfflorna vara kvadratiska, runda eller trekantiga form. Vissa våffla hamrar innehåller tillägg såsom choklad chips, torkad frukt bitar eller nötter.

Tidiga versioner av våffeljärnet kan spåras tillbaka till medeltiden. Soldater skulle blanda en grov smet korn och vatten och placera den inuti en järn PANNKAKSLAGG låda med långa handtag. Genom att hålla denna rudimentära våffeljärnet direkt över en lägereld, gjorde soldaten en form av rostade kaka. Den traditionella kvadratiskt mönster av en modern våffla var bara en av flera mönster på medeltiden. Våffeljärn Med en familj krön var också populära, tillsammans med tunnare plattor som gav ett populärt mellanmål liknar svammel kottarna i dag.

Överraskande nog, en av de mest populära sorterna av våffla idag den belgiska våfflor, faktiskt inte infördes förrän 1965. En djupare värmeplatta kombination på ett våffeljärnet används för att skapa distinkta kvadraterna på en belgisk våffla, som också använder en annan smet formel än traditionella våfflor. Tillägg såsom frukt, smaksatt sirap och vispgrädde används ofta för att dekorera den sötare och ljusare belgiska våfflor.

Eftersom en våffeljärnet kan vara så specialiserade, många av oss lämna tillagning av färska våfflor upp till yrkesverksamma och köpa frysta sorter i stället. Men smak och konsistens av en ny svammel är svårt att återskapa i en brödrost. För autentisk upplevelse av en hjärtlig hel-vete våffla eller en ljus belgisk våffla med jordgubbar, får inköp av ett hem våffeljärnet vara en god investering. En modern våffeljärnet kan också innehålla flata tallrikar och en rörlig gångjärn för att pressas smörgåsar kallas panini.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.