Vad är en Tarte Tatin?

Tarte tatin hänvisar ofta till ett äpple syrlig, där äpplena blandas med smör och farinsocker och skorpan är placerad på toppen. Tillåta äpplen att laga utan skorpa på botten ger dem en underbar kola smak, men det verkliga arbetet börjar när du tjänar tårta. Sedan tårtor brukar ha en botten skorpa och ingen övre skorpa du normalt måste vända tårta på en tallrik. Vissa människor kallar upp resultatet äpple ner kaka eller paj, i stället för tarte tatin.

Ursprunget till detta recept går tillbaka över 100 år, och liksom många populära desserter, olika varianter finns för hur tarte tatin skapades. Det är utan tvekan ett av de mest kända av misstag bakning uppfinningar. De flesta recept kredit Stephanie Tatin som uppfinnare. Om ursprung berättelse är att Stephanie gjorde samägande med sin syster Caroline, av Tatin Inn, härliga äpplepaj. Istället för att bara baka äpplena i en skorpa, skulle hon stek dem först med brunt socker och smör, men är trött en dag glömde hon att stänga av värmen på äpplen. De började caramelize, och att rädda sin dessert, ställde hon en bakelse skorpa ovanpå äpplena och bakade dem. En annan historia tyder på att Caroline var så trött att hon skapade tarte tatin av misstag gjorde henne berömd äpple syrlig upp och ner. Även nödvändighet kan vara uppfinningarnas moder, båda kontona antyder att konsumtion ibland kan resultera i oplanerade uppfinningar som vänder sig till det bästa. Båda berättelser är trovärdiga, särskilt för dem som har tillbringat en dag gör de flesta av de lagar mat till ett respekterat hotellet. Den resulterande tarte tatin blev snabbt en favorit på Hotel Tatin, och då blev under större delen av Frankrike. När ägaren av den berömda Maxims restaurang i Paris, Louis Vaudable besökte Hotel Tatin, blev han förälskad med dessert också, och hade den till Maxims meny. Sedan Maxim's var så känd, inte bara franska, men även många besökare till Frankrike upptäckte tarte tatin och nu har många recept finns för den, inklusive varianter med olika typer av frukt.

>

Även oftast om du baka pajer du välja baka äpplen som Granny Smiths eller Gravensteins, de är inte lämpliga för tarte tatin. Golden Delicious sorter brukar vara stadigare och håller sig bättre med denna uppochner bakverk. Ett annat tips om du vill tjäna detta recept, är att du verkligen inte behöver invertera det, speciellt om du konditorivaror skorpa har fastnat. Du kan servera med skorpa ovanpå och äpplen på botten, trots att de flesta recept rekommendera inversion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.