Vad är en Bento Box?

Bento Box är den japanska motsvarigheten till lunchbox, men det tenderar att vara mycket mer estetiskt tilltalande, och varierar betydligt i vad den innehåller. De tidigaste lådor gjordes redan på 12-talet, oftast av lackerat trä. För hem beredning, är lackerat trä fortfarande vanligt val för bento lådor. Semi-engångständare som gjorts av cellplast kan köpas på restauranger och närbutiker, och en del människor föredrar rostfritt stål typer för långvarig användning. Varje Bento Box har många sektioner i vilka olika kokta eller färska livsmedel kan placeras, och boxen själv får transporteras i en väska eller förpackat i speciella tyg som kallas furoshiki , som hänger på toppen så att den lättare kan genomföras. Typiska erbjudanden i en bento låda kan innehålla olika typer av ris, några bitar sushi, inlagda grönsaker och färsk frukt. Hemmafruarna ofta berömmer sig om att fylla lådor för sina barn, eller för deras familjer på utflykt som inte bara läcker utan också estetiskt vackert.

Men det fanns en tid i Japan, särskilt efter andra världskriget, att föra en bento låda till skolan var modfälld. Eftersom barn som har förts vad deras föräldrar hade råd, skillnad i vad varje låda innehåller skapade klass separationer mellan rikare och fattigare studenter. I många delar av Japan, började skolan kan serveras lunch till alla elever för att undvika "märkning" studenter som fattiga.

Med intåget av mikrovågor, var popularitet bento lådor igen försäkrade, särskilt engångständare, som kan hjälpa värma mat. Begränsningar när det gäller att föra en bento låda till skolan har också lossnat, och de är allmänt sett på många offentliga och privata skolor. De är också populärt i Taiwan, där de kan kallas Bendong . Den enkla lackerat trä låda vanligtvis har räfflor på vilka locket bilderna. Du skjuter helt enkelt av locket från att få tillgång till maten. Disponibel typer kan bara ha en plastfolie som täcker, vilket avlägsnas före eller efter uppvärmning beroende på instruktioner. Vissa objekt kallade Bentos inte lådor med enskilda delområden, men är istället stora skålar med blandade ingredienser, såsom en lerkruka måltid.

Namnet bento kan hänvisa till några måltider packade i lådor. En studerande kan ta Bento Box till skolan, men han eller hon äter Bento för lunch. Begreppet definieras nästan alla livsmedel som förpackas i lådor eller engångsförpackningar, och sorten av dessa livsmedel är extraordinärt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.