Vad är Apple Butter?

Apple smör är i huvudsak en tjockare och sting version av äppelmos, traditionellt genom långsam tillagning skivad eller mosad äpplen i kopparkittlar upp till 12 timmar eller mer. Äpplena ständigt rörs om med långa paddlar. Värmen gör att frukten naturliga socker till caramelize, vilket ger äpple smör dess säregna djup brun färg.

Apple smör är också känd för sin kryddstarka smak, som kommer från tillsats av traditionella kryddor äppelpaj såsom muskot, kryddnejlika och speciellt kanel. Producerats kommersiellt äpple smör är allmänt tillgänglig i dagligvaruhandeln, men den traditionella hemgjorda äpple smör brukar konserver i burkar för personligt bruk eller säljs på lokal torghandel, visar hantverk och festivaler.

Apple smör innehåller inte alla mejeriprodukter, men har fått sitt namn från smörig konsistens på den färdiga äpple konserver. Faktum är att vissa personer använder äpple smör som krydda eller spridning av smörgåsar, på samma sätt som andra kunde använda majonnäs eller senap. Apple smör sägs vara särskilt bra på skinka eller fläsk smörgåsar, eftersom många traditionella Pennsylvania holländska eller tyska recept kombinera äpplen och fläsk-baserade kött. Även om Apple smöret inte används särskilt som en smörgås spridning, är det också populärt som topping till pannkakor, kex och smörat rostat bröd.

Traditionen med äpple smör tros ha förts till USA av tyskar som bosatte sig i Pennsylvania. Den så kallade "Pennsylvania holländska", var en förvanskning av Deutsch, eller tyska, mycket pragmatiskt till sin natur, och insåg att de behövde ett sätt att bevara sin föda under vintermånaderna. Eftersom äpplen i överflöd under höstsäsongen började de första att bevara frukt som äpple sylt eller äppelmos. De konserverade äppelmos hade inte hållbarhetstiden de hade hoppats på, dock så en långsam tillagning process utvecklades. Extra koktid förvandlade äppelmos till ett mer stabilt "äpple smör" och tillsats av kryddor också hjälp i bevarandet.

Dupliceringsmaskiner traditionella äpplet smör gång i modern tid har visat sig vara en utmaning, dock. Några historiska föreningar och andra traditionalister still äpple smör gör sessioner, med hjälp av frivilliga att röra om i krukor i skift och även behålla de bränder som ger värme. Decent äpple smör kan också göras i en elektrisk långsam spis hemma, liksom. Äppelmos blandas till en mycket fin konsistens kan placeras i en långsam spis tillsammans med den traditionella kanel, muskot, kryddpeppar och nejlikor. Denna blandning bör tillåtas att minska i minst 12 timmar, med en liten lucka i locket så att ånga att fly. Specifika recept för att omvandla äppelmos till äpple smör finns i ett flertal kokböcker och webbplatser matlagning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.