Vad är en brödkavel?

En kavel är en lång, cylindrisk anordning som används för att platta till degen för paj skorpor, kakor, bakelser och andra läckerheter. Det finns många olika rullande stift på marknaden idag, i olika storlekar och material. De vanligaste rullande stift är de gjorda av hårt trä, men även finns i plast, glas, gummi, silikon och även marmor.

Tack vare ett tunt handtag på vardera sidan av rullande pan, händer behöver inte röra degen under. Rulla ut degen inte är händerna helt fri uppgift, dock. Om degen fastnar på kavel, kommer kocken tvungen att strö lite mjöl om den felande området så att degen lätt peels off. Om du vill undvika den här typen av stickande, bör du välja en brödkavel gjord av metall eller marmor. Dessa kan placeras i frysen i ett par minuter att kyla innan den används. En kall kavel är mindre benägna att hålla fast deg. Många marmor, glas eller silikon rullande stift kan fyllas med vatten för att hålla dem svalna.

Många kockar föredrar en "fransk" kavel, vilket är en utan handtag. Förespråkarna för denna kavel påstå att det ger dem möjlighet att arbeta degen lättare. En tyngre kavel brukar föredra framför en ljusare stift eftersom det är lättare att platta till degen med. Välj vad som fungerar bäst för dig, though. Det kavel ska glida lätt över degen och platta till det utan en massa rinna och skjutande. Handtagen på kavel bör passa bekvämt i handen och röra sig fritt medan du rullar degen. Det är intressant att notera att många kockar använder en brödkavel för andra uppgifter än rullande deg. Till exempel, om de vill krossa kex, kakor och nötter, placera de maten i en papperspåse och slog den med en brödkavel tills det är helt krossad. En brödkavel kan också arbeta på samma sätt som kött MÖRNINGSMEDEL, använd kavel till pund tunna köttbitar som kotletter.

Om du på marknaden för en brödkavel, ta dig tid att besöka en butik som säljer flera olika modeller. Hitta en som känner sig bekväm i dina händer och be dem som ansvarar för rekommendationer. Snart kommer du att rulla ut degen som ett proffs!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.