Vad är en Kotte?

När människor hänvisar till en kronärtskocka i matlagning, de tenderar att betyda världen kronärtskocka, av tistel familjen. Två andra kronärtskockor, i Jerusalem och den kinesiska, är också ätas, men de är vitt skilda från världen. Jerusalem är en form av tusensköna, och roten eller knölarna äts. Den kinesiska kronärtskocka härrör från woundwort anläggningen och tuber anses också vara den ätliga delen. Omvänt är den ätliga delen av världen The Thistle topp.

Jordgloben kronärtskocka har en lång historia av både visdom och matlagning förberedelse. Tidigaste odling ansågs ha skett i Medelhavet. En grekisk myt frammanar den härliga historien som den första kronärtskocka var en kvinna överträffa skönhet namngivna Cynara med vilken Zeus blev förälskad. Zeus beslöt att göra henne till en gudinna men Cynara så missade hem henne att hon skulle smyga tillbaka till jorden från Olympen för att besöka sin familj. Detta förargade Zeus, som utkrävs ett ganska hemskt straff genom att göra henne till den första kronärtskocka.

På ett sätt är myten vägledande i kronärtskocka natur. Endast en liten del av grönsaker äts. Den yttre är hård och oflexibel, även om kokt, och man måste skala bort alla blad för att komma till "hjärtat av anläggningen. " En liten mängd av undersidan av blad ofta doppas i såser som majonnäs, innan tänderna skrapa bort kött av anläggningen. Hjärtat, liksom, måste skiljas från sin hårda Thistle botten vara ätbara. Således kronärtskocka tar lite arbete för ätaren, precis som Cynara representerade mer arbete då Zeus ville skänka henne. I omkring 800 e. Kr. , två grupper av morernas tros vara ansvarig för odling av kronärtskocka på Sicilien och Spanien. Ordet härstammar från arabiska snarare än grekiska, vilket tyder morerna kan ha odlat grönsaker först. Kronärtskockan har haft i hela Europa, visar en ny våg av popularitet under renässansen.

Culinary visdom krediter införandet av kronärtskocka till USA för att både fransmännen och italienarna. Det är egentligen det franska försökte odling i Louisiana, medan italienarna odlat grönsaker i Kalifornien. Klart odling av kronärtskocka i Kalifornien var mer framgångsrik. Idag odlas kommersiellt kronärtskockor i USA är uteslutande från Kalifornien, med ca 75% av de som odlas i Monterey County.

Traditionell matlagning metoder omfattar antingen kokning eller ångbehandling kronärtskocka och längd matlagning tiden bestäms av storlek. Många kockar föredrar barnet kronärtskockor, eftersom de tenderar att koka snabbare och är mest anbudet, vilket ger mer vegetabilisk produktion än övervuxna kronärtskockor.

Kronärtskocka dip, som utnyttjar hjärtan av kronärtskocka, blev en populär erbjuder under 1980-talet. Den dopp serveras i en urholkad omgång franskt bröd, och människor tycker doppa kubik upp franskt bröd, kex eller chips i denna yummy men relativt hög kalori erbjudande. Kronärtskocka serveras ensam är inte hög i kalorier, med cirka 25 kalorier per grönsak.

kronärtskockan är också hög i C-vitamin, folsyra och kalium, vilket gör det en god näringsstatus val. Eftersom det tar lite längre tid att äta, är det en favorit livsmedel av dieters. Marinerad kronärtskocka hjärtan används ofta i sallader, men dessa behåller en del av oljan som de bevaras, så att de kan uppvisa en högre fetthalt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.