Vad är blåbär?

blåbär är frukter produceras av buskar med samma namn. Som "blå" i namnet antyder, dessa små runda bären har en mycket distinkt blå till lila färg. Denna nordamerikanska frukt kan användas i en mängd olika sätt i köket, och under sen vår till tidig höst säsong, blåbär är ofta lätt tillgängliga producera marknader. Blåbär kan även odlas hemma, men det finns några speciella krav att ha i åtanke när de odlar blåbär.

blåbär har en söt, svagt syrlig smak, och de är tillräckligt packad med vitamin C och K tillsammans med mangan och antioxidanter, vilket vissa människor att etikettera dem som en "superfruit. "De varierar i storlek från runt spetsen av en pinky till spetsen av en tumme, beroende på sorten. En gång plockade, blåbär hålla i sju till 10 dagar i kyla, men de kan också frysas för framtida bruk.

Vissa tycker om att äta blåbär ute i hand som ett mellanmål. Dessa bär kan också läggas till fruktsallader, äts med yoghurt och granola, stänkte in spannmål, och bakas in i pajer. Vissa människor vill göra blåbär konserver, medan andra trycker bär för sin tårta saft. Blåbär inte bara måste ätas med söta livsmedel. Blueberry gelé, till exempel, kan följa olika stekt kött som krydda. Blåbär kan också läggas till snabba bröd, scones, muffins och andra bakverk.

blåbärsris mogna långsamt, tar i allmänhet cirka sex år för att verkligen börja producera. De kräver inte mycket utrymme, vilket kan vara en fördel i en liten trädgård, men de behöver mycket sur jord, vilket ibland innebär ett problem. I områden med naturligt sur jord, naturligtvis, kommer blåbär frodas, men i andra fall måste marken ändras regelbundet för att hålla den sura, och det ibland kan orsaka problem för närliggande anläggningar.

blåbär är härdiga i USDA zon två till sex, och en gång etablerade, de brukar göra mycket bra, så länge marken försuras hålls hög. Vissa tycker att skärmen blåbär med nät för att hålla fåglar borta från den frukt som den utvecklas, och i svalare zoner, kan blåbär behöver slås in på natten vid frost. Äldre buskar kan kräva beskärning på vintern när växterna är vilande för att främja hälsosamma, även tillväxten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.