Vad är Surf and Turf?

"Surf and turf" är en restaurang term som hänvisar till en förrätt som innehåller en del av kött och en del av skaldjur. Vissa människor fnysa åt tanken och hävdade att en surf and turf måltid är helt enkelt en prålig extravagans, eftersom det oftast innehåller dyra ingredienser och kan vara det dyraste på menyn. Steak hus och mid-restauranger räckvidd, särskilt längs den amerikanska kusten, erbjuder ofta denna varmrätt, oftast visar att det är en surf och torv platta på menyn.

Begreppet tycks ha sitt ursprung längs Atlantkusten i USA. Den "surf" i titeln tydligt hänvisar till skaldjur, vanligen hummer eller annat skaldjur. "Turf" är en typ av gräs landlevande djur, men vanligtvis hänvisar särskilt till nötkött i form av biff. I slutet av 1960-talet restauranger längs båda kusterna använda uttrycket, ofta i reklamen syftar till att lyfta fram olika erbjudanden i restaurangen. I Australien är skålen mer känd som "nötkött och revet. "

köttet på en surf and turf plattan är typiskt grillad och serveras med en rik sås. Fisk och skaldjur kan vara kokt, grillad, stekt eller bakad, beroende på restaurangen och val av fisk och skaldjur. Högre slut restauranger får behålla de delar av båda relativt små, vilket gör att diner att få en liten smak utan att vara glupsk, särskilt med hummer, vilket är en mycket rik kött. På den nedre delen av spektrumet, restauranger omfattar större delar av billigare kött, vilket kan leda till en försämrad kvalitet. I skaldjursrestauranger, en surf och torv speciell erbjuds ofta att blidka köttätare. Människor som föredrar rött kött mot fisk och skaldjur uppskatta att se en surf och torv som erbjuds, eftersom de känner sin dining behov kommer att tillgodoses. Stekhus, å andra sidan, erbjuder skålen som en gourmet tillägg för gäster som inte tror att de kommer att vara nöjda med biff ensam. Hummer eller räkor och biff är de två vanligaste kombinationerna, men andra varianter kan ibland dyka upp på menyerna.

Den primära inställningen för skålen är en restaurang, och mat snobbar förknippar ibland restauranger med "Surf'n'Turf" Specials med låg kvalitet mat och opassande extravagans. Hem kockar gör sällan surfa och gräsmattor, på grund av den extra arbetskraft som krävs för att laga två helt olika typer av kött, tillsammans med side grönsaker. För stora partierna får en flitig kock galler ett sortiment av kött inklusive biff och skaldjur, och gästerna kan konstruera surfa och plåtar torv egna, om de så önskar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.