Vad är Masa Harina?

spanska, masa harina betyder ordagrant "deg mjöl", men många använder den särskilt att hänvisa till en typ av grovt mjöl av majs som har genomgått den nixtamalization processen. Detta behandlas särskilt majs används för att göra tortillas, fyllningar i tamales, och en mängd andra traditionell mexikansk mat. Om du bor i en region med mexikanska livsmedelsbutiker, kan du förmodligen hitta masa harina där, och några större marknader också genomföra detta livsmedel.

Processen att masa harina börjar med matlagning hela korn av säd alkalisk lösning som släpper sitt ytterhölje. Säden är blöt efter kokning och sedan sköljas flera gånger för att ta bort frätande alkali. Efter denna process är klar, säden är grunden för att skapa masa, en grov deg som kan användas färska eller torkas och säljs som masa harina.

Vissa kockar anser att färsk masa är överlägsen masa harina. Om du råkar bo nära en tortilla fabrik, kan du kanske få lite frisk masa att testa skillnaden själv. Andra människor känner att masa harina är fullt tillräckligt för att göra tortillas och andra mexikanska rätter. Den kan också användas ungefär som majsmjöl, även om det har en mycket finare struktur än majsmjöl. Eftersom masa harina görs av majs, är det oftast glutenfri, och vissa glutenintoleranta kockar och bagare vill experimentera med det som följd. Det har definitivt en barnslig smak, vilket kan göra att det strider mot vissa ingredienser, men det kan användas i saker som kakor och pajer samt i mer konventionella tortillas. Det är viktigt att undvika förvirring masa harina med majsmjöl eller majsmjöl. Majsmjöl görs av mala säd, antingen torrt eller vått, men majsen är inte behandlas med kalk först. Som ett resultat cornmeals och mjöl beter sig annorlunda än masa harina vid bakning och matlagning. De är inte heller så näringsmässigt värdefullt som nixtamalized masa.

utvecklades nixtamalization processen i Mesoamerika, och det är tusentals år gamla. Förutom mjukar upp säd för malning till masa förändras den också strukturen av majs, befria näringsmässigt värdefulla niacin och tillföra kalcium från kalk används som ett alkali. Denna process gjorde säd en utmärkt näringsmässiga tillägg till kosten för tidigt amerikaner, och det förklarar varför majs blev en så viktig gröda i hela Amerika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.