Vad är Jobs tårar?

Jobs tårar är kornen i en tropisk asiatiska gräs, Coix lacryma-jobi , em som också kallas Jobs tårar i gemensam nomenklatur. Dessa kärnor har en rad användningsområden, från livsmedel till smycken, och de verkar ha skördats och odlats i tusentals år. Många asiatiska marknader säljer Jobs tårar i säd sektioner för matlagning. Beaders och konsthantverkare använder också Jobs tårar, och de kan hittas på beading och lagrar farkoster för detta ändamål. Det gemensamma namnet för Jobs tårar kommer från deras särskiljande teardrop form, även om tårarna ibland tillskrivs olika människor, såsom Mary, i fallet med Marias tårar, Kristi tårar, och så vidare. Anläggningen verkar inte ha någon religiös betydelse, trots den bibliska referenser i sitt vanliga namn, men kornen används ibland som pärlorna i radbandet. Det vetenskapliga namnet antyder att anläggningen var ursprungligen känd som Jobs tårar, oavsett vad det kan kallas, eftersom lachryma-jobi " betyder" Job's tears. "

Många människor felaktigt tror att Jobs tårar är en form av korn, antagligen eftersom många marknader etikettera dem som "asiatiska korn" eller "asiatiska korngryn. "I själva verket är korn i en helt annan botaniskt släkte, även om de båda anläggningarna är i samma familj. Liksom korn, Jobs tårar är tät, rik på mineraler, och lätt att använda i olika recept, så det gäller fel identitet kan förlåtas. Jobs tårar är också odlas som prydnadsväxter, övrigt och Västra trädgårdsmästare kanske inte är medveten om att stora korn på dessa gräs är helt ätbara. Som ett livsmedel, kan Jobs tårar kan användas som vilken annan säd i soppor och gruels, och de kan också vara grund för att göra mjöl. I Asien är kornen tros vara till nytta för ledvärk, och de säljs i en polerad vit form och i en oskalade brun form. Oskalade Jobs tårar är mer lättillgängliga i Japan, där de kallas juzudama .

I hantverk, dessa kärnor används för att göra pärlor och de kan vara färgade eller ristade att öka deras konstnärliga värde. Det är i allmänhet ingen bra idé att äta Jobs tårar som är utformade för bearbetning av, eftersom de kan behandlas med olika ämnen för att göra dem mer hållbara. Många varianterna av anläggningen växa faktiskt naturligt med ett litet hål, vilket gör dem lämpliga för radar som pärlor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.