Vad är Funnel Cake?

Funnel Cake är en Amish eller Pennsylvania holländska dessert skapas genom stekning osyrat, eller icke-stigande, kaksmet i hett fett. Smeten distribueras via en kanal eller en behållare med en tratt-formade pipen. En kanal kaka allmänhet bildas genom cirkulär och gallerverk formade motioner under den varma fettet. När den ena sidan av kanalen kakan har blivit gyllenbrun, är det noga vänt över och få avsluta tillagningen. Det ifyllda Tratten kaka sedan dräneras på papper och täckt med honung, strösocker, choklad eller en mängd frukt pålägg. Den traditionella kanalen kaka började som en regional maträtt som utarbetats av Pennsylvania nederländska och Amish samhällen som lever främst i västra Pennsylvania och Ohio. Funnel cake var beredd oftast för speciella tillfällen, såsom skörd festivaler eller tyska helgdagar. Besökare på Amish eller Pennsylvania holländska restauranger presenterades ofta med tratt kaka som efterrätt post. Populariteten av tratten kaka växte ord i denna enkla efterrätt nått större städer i mellanvästern, såsom Pittsburgh och Cleveland.

Även om ett antal tratt tårta recept finns för hemmabruk, de flesta människor upplever bara tratten kakan företeelsen på karnevaler, statliga mässor och andra externa evenemang med koncession står. Grundläggande smet kan köpas i lösvikt genom butiker koncession utbud, tillsammans med kortare, trattformade dispenser och Fryer moms. Kommersiell tratt står tårta koncession kan också erbjuda frukt pålägg, vispad grädde eller självbetjäning honung och choklad automater sirap.

smeten används för att bilda en tratt kaka inte innehåller bikarbonat eller bakpulver, som håller det stiger som det kockar i Fryer. Slutresultatet är en något krispig tårta med en distinkt donut-liknande konsistens. De återstående oljan tillåter strösocker eller andra dekorationer att ansluta sig till ytan av kakan, men att äta en kanal tårta kan vara en rörig upplevelse. Många rutinerade tratt tårta entusiaster använda kniv och gaffel för att skära behandla i mer hanterbara bitar.

De senaste åren har flera specialbutiker börjat erbjuda funnel cake franchisetagare som ett sätt att samla in pengar eller ger andra inkomstkälla. Dessa företag erbjuder intresserade grupper och individer i start-up utrustning och specialiserade smeten blandar att starta en egen kanal tårta ligger på lokala utställningar och evenemang. Eftersom kostnaden av smeten, kortare och andra ingredienser är relativt låg, en kanal tårta säljare kan snabbt få ut en vinst efter bara några försäljning. Namnet erkännande av tratten kaka ensam kan driva trafik till koncessionen står som erbjuder det. Selling tratt tårtor som en insamlingskampanj insats har blivit populär bland många välgörande och ideella grupper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.