Vad är Betning Salt?

Betning salt är en typ av salt som är utformad speciellt för betning och konservering. För att göra det mest lämplig för sitt avsedda ändamål, betning salt är särskilt rent, och det är normalt mycket finkornigt, så att det löser lätt. Många marknader bära betning salt, även stadsbor kan ha att göra lite för att söka efter det, i värsta fall kan inläggning salt ersättas med kosher salt eller salt, även om dessa salter kanske inte ger så bra resultat.

Det fina korn av betning salt är mycket viktigt, eftersom det gör att saltet lättare att lösa upp. Detta betyder att saltet kommer att fördelas jämnt i saltlake, skapar den nödvändiga salthalt att göra betade livsmedel säkert att lagra och äta. Utan ett finkornigt salt, skulle kockar måste vara extra noga med att se till att alla saltet hade upplösts, vilket skapar en jämn suspension i saltlake under betningen.

renhetsgrad betning salt är viktigt ur en estetisk synvinkel, men inte nödvändigtvis från en livsmedelssäkerheten synvinkel. Iodized salt som typiska bordssalt blir inlagda livsmedel mörk, vilket kan göra dem fula, och klumpförebyggande medel som används i de flesta salter kommer moln saltlaken. Även om inget av dessa problem är farliga, tycker de flesta människor inte äta missfärgade pickles fiskas från en molnig saltvatten, så kockar använder betning salt istället.

Betning salt inte bara användas för betning . Den kan användas precis som vanliga bordssalt i recept, även om det kan tendera att kakan, så att människor borde vara försiktiga med betning salt runt fukt. För att förhindra caking i lagrade betning salt, några korn ris kan läggas till behållaren, betningen salt kan också rostas i ugnen för att baka ut fukt, vilket gör det lätt att bryta täckt salt isär.

Förutom salt saltlake klassiskt innehåller en blandning av kryddor som långsamt kommer att läcka ut i mat som det pickles, infusion det med smak. Beroende på vilken kryddor får betade maten vara varm, kyndel, eller ganska neutral smak, och intensiteten i salt smak varierar beroende på om livsmedlet är inlagd i vinäger med salt som konserveringsmedel, eller om en saltlake enbart användes för betning. När ett salt saltlake enbart används kan kockar använda ägget test för att se om saltlaken är tillräckligt stark. I ägget testet är ett ägg ned i saltlake: om det flyter, är saltvatten bra, och om det sjunker, är saltlake inte salt nog.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.