Vad KAMBRIK Te?

Den amerikanska författarinnan Laura Ingalls Wilder gör flera referenser i sin lilla kammare serien till en favorit varm dryck kallas batist te eller förskola te . Cambric te är en "barnens te" som huvudsakligen görs av socker, varmvatten, uppvärmd mjölk eller grädde och kanske ett stänk eller två av starkt bryggt te. Denna svagt te tjänar normalt som dryck val i barnets Tea Party, eller blir inledningen till starkare drycker såsom ordinarie te eller kaffe.

KAMBRIK te hämtar sitt namn från en likhet med batist trasa, mycket tunt vitt tyg som ofta används för att tillverka lätta plagg. Man tror att fransmännen var först med att utveckla batist te, troligen som ett alternativ till den starka teer allmänhet reserverad för friska vuxna. Batist te ansågs lämpliga för små barn, handikappade och äldre, eftersom det inte innehöll något koffein eller andra bekymrade ingredienser.

popularitet batist te under den 18 och 19-talen till stor del berodde på tillgången av dess grundläggande beståndsdelar. Medan vuxna ofta fullsatt leveranser av kaffe och te under deras långa vandringar mot väst, ansågs dessa drycker för hård för barn. Färsk mjölk eller grädde, men kan erhållas från mjölkkor på många gårdar och bröd socker kunde köpas i Mercantile butiker längs vägen. Därför batist te blev en populär dryck bland pionjär barn som Laura Ingalls Wilder.

Det finns ett antal variationer på de grundläggande batist te recept, även om de grundläggande ingredienserna i allmänhet förblir konstant. En liten mängd socker placeras i en kopp, följt av varmt vatten eller uppvärmd mjölk. Blandningen rörs om tills sockret har löst sig, och koppen är fylld till toppen med antingen varmt vatten eller uppvärmd mjölk. Om bryggt te används alls, det ska läggas till i sista minuten och rörs noggrant. Uppvärmd grädde kan också användas som ett rikare substitut för uppvärmd mjölk om så önskas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.