Vad är strösocker?

strösocker är en fin slipa socker som används av bartenders och bagare, bland annat för sin snabba upplösning egenskaper. Det är också ses ibland stavat som Castor socker, och det kan vara märkt som "Strösocker" också. Ungefär som vanligt bordsspel socker, kan strösocker komma in både förädlade och oförädlade former. Många livsmedelsbutiker leverantörer säljer strösocker, som kan ersättas i recept med delvis marken konventionellt socker om det inte kan erhållas.

Socker i sig är en gammal kulinarisk ingrediens. Ordet kommer från sanskrit sarkara , som betyder "sten", en hänvisning till granulat natur råsocker. Både sockerrör och sockerbetor har tidigare behandlats för att extrahera deras sackaros. En del kockar har också traditionellt använts naturligt söta frukter som mango för fruktos, en annan form av socker.

Sugar odling tycks ha börjat i Indien, och den spred sig till Europa långsamt fram som ett recept ingrediens i medeltiden, även om det tog lång tid för socker att ersätta honung som sötningsmedel. Inledningsvis var socker ganska dyrt, och det kan bara ätas av medlemmar av överklassen, särskilt i ett starkt raffinerat vitt form. Socker också först kom i block som behövde rakat, och begreppet strösocker är relativt ny.

strukturen på strösocker ligger någonstans mellan vanliga bord socker och Florsocker. Böterna slipa gör den idealisk för många bakning projekt, eftersom det löser enkelt och krämer lätt. Maränger verkar speciellt att dra nytta av användningen av strösocker. När bartenders tillsätta socker för att drinkar är strösocker används ofta eftersom det är mindre sannolikt att skapa ett lager av oupplösta kristaller eller tjock sirap.

Raffinerad strösocker görs med sockerrör eller betor som har behandlats att ta bort melass. Den raffinerade formen av detta socker är vitt, sött, och vanligen inte discolor med bakning, om det inte blir karamelliserad. Oraffinerat eller gyllene strösocker, å andra sidan görs med melass vänster i. Som en följd har den en svag krämig till gyllene färg, och det kommer att mörkna med bakning. Den oraffinerat rörsocker gör också denna typ av strösocker mer komplex flavorwise. De flesta recept anger vilken typ ska användas.

ska Florsocker inte användas för att ersätta strösocker, eftersom den ofta innehåller majsstärkelse så att det inte klibbar. Majsstärkelse kan ha en negativ inverkan ett recept, och det är bättre att använda vanligt bord socker i denna situation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.