Vad är rödlök?

rödlök är en uppsvällda grönsak som tillhör Allium cepa arter. Utsidan huden på dessa lök är faktiskt en nyans av lila, medan den inuti är vit med en antydan av mörkt rött, vrida lite blå vid uppvärmning. De har en sötare, mildare smak jämfört med gul och vit lök men kan ändå vara skarp beroende på deras storlek och hur de är beredda.

Även om den första rödlök tros ha ökat i Asien, är de nu odlas i de flesta regioner i världen. När människor började odla och skörda löken, kom de att inse att de finns kvar under en längre tid utan att ruttna. I genomsnitt kan en rödlök allmänhet lagras i minst en månad utan några tecken på försämring. Det finns flera olika typer av rödlök. Den röda skönhet löken är en sort av små rödlök med en rundare form än andra, vilket ger den en kortare tid ökar. Den bitter nivå av en rödlök kan också variera beroende på typ lök. Till exempel är det flamenco rödlök allmänhet anses mycket mer skarp än andra, medan Red Wing rödlök rekommenderas för dem som vill ha en mycket mildare lök smak. En typ av rödlök, Burger befälhavaren faktiskt genetiskt modifierade vara större än genomsnittet och en skiva är ofta samma storlek som en hamburgare bulle. När rödlök äts råa, kan de ha en skarp smak som vissa människor kan hitta övermäktig. För att minska skärpan och göra löken mer tilltalande, kan det skivas och blöt i kallt vatten i cirka 10 till 20 minuter att mellow sin smak. Om löken kokas, släppa de naturliga sockerarter och har en sötare smak.

är den röda löken i allmänhet anses vara en av de mer mångsidiga typer av lök eftersom det kan serveras råa eller kokta, samt kopplas ihop med söt eller kyndel ingredienser . Till exempel är rödlök kombineras ofta med mango eller äpple rätter utöver kött eller grönsaker. Det är också ofta gynnas över gul eller vit lök för presentationsändamål helt enkelt eftersom det är mer färgglad. När det används rå, är det oftast läggs till Salsas, chutney, sallader och på smörgåsar. Om löken är grillade eller rostade, kan de stå ensamma som sida rätter eller användas i soppor, grytor, eller andra varma förrätter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.