Vad är råkaffe?

Green kaffe är kaffe som förblir orostade. Vanligtvis är gröna kaffebönor plockade, bearbetas våt, torkas och sedan slipat. De är dock inte rostade eftersom denna process är vanligtvis på slutkonsumenten. Råkaffe kan också hänvisa till kaffe odlas och skördas på ett miljövänligt sätt, men detta är en sällsynt användningen av termen.

Råkaffe erbjuder flera fördelar med det traditionella sättet kaffe levereras till konsumenten. Råkaffe är en av de fräschaste sätt att kaffe kan levereras till konsumenten. Kaffebönorna stanna fräschare mycket längre i en orostad tillstånd och därför, som de kaffe kännare är intresserade av de färskaste kaffet möjligt kommer troligen att vara mer benägna att välja grönt kaffe. När en konsument får råkaffe måste de sedan välja ett sätt att rosta bönorna i syfte att göra den passande för att skapa dryck. Råkaffe kan rostas i en rad olika sätt, av vilka många är mycket enkel. Specialty utrustning finns tillgänglig för grönt kafferosteri. Men det finns andra metoder som kan användas och som inte kräver särskild utrustning.

Rostning kan också äga rum på flera olika sätt med utrustning som inte nödvändigtvis är avsedd för stekning kaffe, men som kan anpassas för att skäl. Till exempel kan grönt kaffe rostas i ugn topp popcorn Popper, en luft popcorn popper eller ens en ugn. I många fall kan det ta längre än 10 minuter att lämpligt steka kaffebönor, och många hävdar att doften den ger helt enkelt en av de bästa dofterna kaffeälskare någonsin kan uppleva.

Green kaffe kan köpas från flera olika platser. Specialty coffee shops kan erbjuda det bästa urvalet och de anställda kan vara mycket kunnig på rostning grönt kaffe för personligt bruk. Således, de som är rostning gröna kaffebönor för första gången kan känna sig mer bekväm köpa deras bönor från en sådan plats. Internet är också full av online-återförsäljare som erbjuder grönt kaffe till försäljning. Vissa lokala stormarknader kan också erbjuda ett litet urval.

Det bör påpekas att eftersom råkaffe behåller sin friskhet mycket enklare i sin ursprungliga form, det bästa råd kan vara för att inte rosta mer än kan konsumeras i en dag eller två. Därför är konsumenten garanteras alltid att ha de fräschaste kaffe möjligt. Råkaffe kommer håller sig fräscha i sin orostade form i flera månader. Men när det är rostade, bönorna har en mycket kortare tid innan de blir märkbart mindre ny. För den erfarne kaffe dricker, kommer detta att leda till en bristfällig kaffedrickande erfarenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.