Vad är rågflingor?

rågflingor är små delar av råg krossgryn som har skurits ner, kokta, och rullade in en enkel flaga. I denna form, kan rågflingor användas för ett antal olika kulinariska användningsområden, allt från frukost mat till godis. Även relativt billig, rågflingor är en utmärkt källa till flera viktiga vitaminer och mineraler.

Skapandet av råg flingor är en enkel process. Råg gryn skivas i olika sektioner som förberedelse för matlagning. Tillagningsprocessen innebär rykande Varje avsnitt tills de anbud. När skivade krossgryn är ömma och något böjligt, de rullade, mycket på samma sätt som havre är valsade. Resultatet är omvandling av råg korn av råg flaga. När rågflingor är förberedda, kan de utnyttjas i många olika recept. Genom tillsats av vatten eller mjölk med flingor, är det möjligt att göra en varm och välsmakande gröt som är perfekt för en kall morgon. Flera kommersiella märken kallt spannmål använder också rågflingor som en del av den blandning av ingredienser. För hemgjord spannmål, innehåller müsli vanligen åtminstone några rågflingor. är dock rågflingor inte begränsade till morgonen konsumtion. Smak och konsistens av rågflingor är mycket likt havregryn, om än något sötare. Detta gör det möjligt att ersätta rågflingor för havre i nästan alla recept. Kakor och bakverk kan också göras av de flingor. En av de vanligaste användningsområdena för rågflingor idag är i bröd deg. Degen kan vara huvudsakligen råg flingor, eller blandas med vetemjöl. Den lilla sötma av flingor hjälper till att komplimentera nötaktig smak av vete, vilket gör det färdiga brödet ett utmärkt val för många olika typer av smörgåsar.

Även smaken av råg flingor är en av de främsta orsakerna till dess popularitet, finns det också näringsvärdet att överväga. Flingorna innehåller en avsevärd mängd olika vitaminer och mineraler. Av särskilt intresse är mängden kalium och flera av B-vitaminer i säden. Två skivor rågbröd som skapats med hjälp av rågflingor kan gå en lång väg mot att se till att den minsta dagsbehovet av näringsämnen förbrukas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.