Vad är potatissallad?

Potatissallad är någon typ av varm eller kall sallad som använder potatis som den viktigaste ingrediensen. Trots popularitet potatissallad i USA, är denna rätt inte en amerikansk skapelse. Även om det finns en debatt om var potatissallad recept först uppstod, många livsmedel historiker tror att hjärtlig skålen först dök upp i Tyskland, ett land med mycket potatis, en mängd potatis recept, och sparsam medborgare som inte vill slösa bort en sak.

Tyskarna gillade deras mat sura med en syrlig bita, så den "tyska potatissallad" recept kallas för att göra en dressing av varm ättika, lök och drippings bacon. Serveras varm, använt några versioner en liten kurs senap och några gjorde sallad lite mindre sur genom att tillsätta lite socker. Känd som en ekonomi skålen var potatissallad ett sätt att använda upp de bitar och sandskädda av överbliven potatis. När potatis sallad nått andra delar av Europa, dock lagt kockar egen twist till skålen. Franska kockar, till exempel, ogillade smaken av varm ättika och omvandlade recept att inkludera en fullskalig vinaigrette. Som ett resultat av "fransk potatissallad" recept använder potatis och en dressing gjord av vinäger, dijonsenap och söt dragon. Italienska potatissallad recept, å andra sidan, tenderade att använda en olivolja och vinäger dressing blandad med potatis, persilja, och rikligt med bitar av salami. Potatis sallader i Grekland, men var varma sallader med potatis klädd med vitlök, citron och olivolja. p

Potatis sallader infördes till Amerika i slutet av 19th century av europeiska invandrare som varit tvungna att anpassa sina traditionella recept att använda lokala råvaror. Detta är varför det finns så många regionala potatissallad recept variationer i USA. Den amerikanska potatissallad är tyngre och heartier än europeiska versioner. Tidigt recept krävs vanligtvis en "fransk dressing, majonnäs tog sin plats som en congealer under 1940-talet. Förutom att bitar av potatis och mycket majonnäs, kockar kan lägga till olika tillägg såsom hårdkokta ägg, senap, sweet pickles, selleri, kryddpeppar, lök, persilja eller gräslök. Vissa versioner av recept potatissallad kräver skinka eller salami.

I Amerika, potatissallad anses vara en ledig biljett, och är ofta serveras på picknick, grillar och korv cookouts. Potatissallad har haft fortsatta popularitet, eftersom det fortfarande efterlyser bara billiga ingredienser, kan det göras i stora kvantiteter, och det kan förberedas i förväg och lämnade i kylskåp tills det behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.