Vad är lagerblad?

En ört är en växt, vars blad, frön, eller blommor används för smaktillsats livsmedel eller medicin. Andra användningsområden av örter ingår kosmetika, färgämnen och parfymer. Namnet kommer från det latinska ordet Herba , som betyder "gröna grödor. " Lagerblad, Laurus nobilis , är också känd som söt bay, lagerträdet, lagerblad, och turkiska bay. Sista tillnamnet är att skilja den från Kalifornien Bay, som är liknande, men olika-en anläggning som heter Umbellularia californica .

History. Vinnare av idrottstävlingar i antikens Grekland kröntes med en krans av lagerblad och lagerblad. Poeter, statsmän och hjältar krig i forna tider hedrades så bra. Laurel ansågs helig för guden Apollon.

Beskrivning. Lagerblad komma från en vintergrön buske eller träd som kan växa till en höjd av 10 till 20 fot (3 till 6 meter ). Bladen är långa och spetsiga. Växten hör hemma i Medelhavsområdet.

Trädgårdsskötsel. Utomhus, vik träd gör bäst i partiell skugga. De bör planteras i jord med god dränering. De är också odlas inomhus som krukväxter, då jorden bör vara rik. Den vitaktiga blommorna kommer i april-maj. Bladen kan användas färska eller skördats och spridas i en mörk plats att torka.

är livsmedels-och annan användning. Smaken av lagerblad beskrivs som bitter och skarp, och leden vid två av tio på hotness skala. Lagerblad är aromatiska när krossas eller brännas, och de är ofta kvar till brant i flytande och tas bort före servering.

Lagerblad är en traditionell ingrediens i den franska buketten Garnis . De används för beredning av kött, vilt, fyllning, soppa, stuvning, såser, marinader och intetsägande grönsaker. Lagerblad används också vid tillverkning av viken rom, som har sitt ursprung i Västindien. Lagerblad är en av de karakteristiska Cajun kryddor, tillsammans med cayenne, het pepparsås, svart och vitpeppar, timjan och fil pulver. De är också kännetecknande för köken i Brasilien, Grekland, Tyskland och Östeuropa, Jamaica, och Skandinavien.

Lagerblad kan användas i hantverk för att torka topiary och kransar, och kan användas tillsammans med andra ingredienser, såsom äpplen och nypon, i inneslutning ljus . De används också som fyllmedel i dospåsar. I ett annat område, är lagerblad sägs vara effektivt som en mört motbjudande. Pulveriserad bär från viken träd används i kosmetika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.