Vad är fermentorer?

fermentorer definieras som ett medium som uppmuntrar jäsningsprocessen. Fungerar som drivkraft för att skapa jästa ämnen såsom vin och öl, fermentorer bidra till att skapa den perfekta balansen av bakterier för att skapa den önskade effekten. Här är några grunderna i hur fermentorer funktion i skapandet av vinodling som hjälper till att producera några av de drycker som många av oss tycker regelbundet.

Vinframställ börjar med valet av druvor som har rätt färg, konsistens och smak för skapandet av vin. Vindruvor har en naturlig sötma, som ligger till grund för skapandet av fermentorer. Under vintillverkningsprocessen, är de krossade druvor på stora fat, ofta ekfat. Temperaturen i de behållare som hålls på en konstant temperatur. Detta gör att de naturliga bakterier som finns i atmosfären för att interagera med sockerhalten i druvorna. Eftersom bakterien börjar absorbera den söta vätska från druvor, utsöndrar den koldioxid och alkohol.

Tillsammans med förändringen i druvsaft själva bakterierna utvecklar även svampar som fäster på sidorna av mervärdesskatt och hjälper till att påskynda jäsningsprocessen. Veta när man ska ta bort den jäsande vinet så att den önskade alkoholhalten erhålls kan vara knepigt. Men professionella vinproducenter övervaka processen av jäsningsprocessen noggrant, med hänsyn till kvaliteten på druvorna, temperaturen och om processen går enligt planerna eller inte. Förstå och tillämpa den nödvändiga processen för att skapa vin brukar kallas enology eller vinkunskap.

fermentorer kan också skapas syntetiskt också. Modern vetenskap att lyckas utnyttja bakterier och kombinera det med glukos och sackaros skapa fermentorer som gör det möjligt att tillverka många viktiga läkemedel och andra ämnen som hjälper till att bruket av den moderna medicinen. Till exempel finns ett antal antibiotika skapats med fermentorer, liksom syntetiska hormoner som används för substitutionsbehandling.

Oavsett tillämpning, det finns vissa egenskaper som krävs för att skapa alla fermentorer. Börjar med ett medium som citrusfrukter, måste särskild uppmärksamhet ägnas åt pH balans, mängden ljusexponering, barometertryck och näringsämnen nivå på medellång. Ämnet skapades med hjälp av fermentorer kan vara ansträngda eller filtreras på något sätt efter avslutad process, så önskad styrka är säkerställd. I några fall fermentorer får användas en andra gång, ofta dessa kallas för tillväxt medier eller fermentorer och används för att få fart på processen med ett nytt medium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.