Vad är en platt Vispa?

En platt visp, som ibland kallas en sås eller Roux visp, skiljer sig från standard vispa i form och funktion. Till skillnad från den rundade tråd visp, består platta vispar bara på en enda uppsättning trådar i en u-form, vanligtvis cirka fyra eller fem, som alla följer en semi-U mönster i olika koncentriska längder. Det är inte avrundas, och är därför "platt. "

Medan rundade visp är bra för blandning och omrörning, och för att lägga till extra luft ingredienser blandas, är platt visp bättre för blandning av såser i låg kokkärl. Det är inte spunnits i händerna som den runda visp, men som används för att skrapa ingredienser från ena sidan av pannan till den andra. Detta gör det särskilt användbart när du gör något i stil med brunsås och behovet av att samla drippings från kött ni just kokta. Den skrapning av vispa hjälper införliva dessa smakrika bitar tillsammans för att göra läckra såsen.

Många kockar föredrar en platt vispa när du gör såser som kräver en roux bas (mjöl och smör). Detta ovanliga vispa med skrapning kan hålla sås samla in eller bränna på botten av pannan. Det är användbara för Alfredo, Mornay, Béchamel och en mängd andra grädde såser.

Lägenheten vispa varierar i storlek och pris. De flesta är mellan $ 10-20 US-dollar (USD). Det är viktigt att leta efter en som är sluten när vispa trådarna lämna handtaget. Om denna del oförseglade kan vispa vara en utmaning att rengöra, som fläckar av mat kan ackumuleras i mitten av vispa och vara svåra att ta bort. Vad gäller storleken, är den genomsnittliga platt visp cirka 10 inches (25,4 cm) i längd, men några kan vara mindre. Eftersom du ofta använder denna typ av visp för att röra på hög värme, hjälper det att hitta dem med ett värmebeständigt handtag. Du kan också hitta platta vispar gjord av nylon som är säkra för non-stick kastruller. Vanligen är de flesta platta vispar tillverkade av rostfritt stål och har rostfritt stål, keramik eller trä handtag. Några har en gummerad eller nylon beläggning över stål handtag för bättre grepp.

det vanligaste rekommendationen för platt visp är för användning vid tillverkning av såser, de skrapning förmåga denna vispa har andra program. Till exempel, om du försöker få de sista bitarna i smeten ur en skål till en kaka, en platt vispa kan vara det perfekta verktyget. Överväg att använda platta vispar för omrörning heta spannmål eller gröt av olika slag. Återigen sin förmåga att skrapa botten av pannan är praktiskt, eftersom det betyder att du inte kommer att bränna ner i din gröt. Detta vispa bevisar också användbart för omrörning custards eller såser choklad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.