Vad är en Sloppy Joe?

Sloppy Joes är en amerikansk variant av en lös kött smörgås. I den vanligaste versionen av Sloppy Joe, är hackat oxkött rasat och brynt som grundläggande ingrediens. En sås med ketchup, lök och diverse andra kryddor kombineras med brynt kött och får sjuda en kort stund. Slutresultatet är lätt spooned på hamburgerbröd och toppad med ett par dill pickle skivor. Den färgstarka namn för smörgåsar av detta slag har mycket att göra med det faktum att konsumera en Sloppy Joe kan vara en rörig upplevelse. Generellt sett är BUN rågad med löst kött hopkok, som gör det möjligt för innehållet att rinna ut i BUN vid konsumtion. Vissa människor komma runt detta problem genom att lägga två BUN halvorna bredvid varandra på en tallrik, toppning dem med Sloppy Joe, och konsumerar öppet ansikte sandwich med en gaffel. Det finns vissa meningsskiljaktigheter om den exakta ursprung Sloppy Joe. Några bevis stöder tanken att den centrala recept kan spåras tillbaka till 18th century America, även om många tror att en sann Sloppy Joe inte först efter att den första halvan av det 20th århundradet. Purister hävdar att det var omöjligt för en Sloppy Joe är uppfunnet förrän modern hamburgare BUN tillkom under senare 19th century. Andra skulle klassificera alla lösa kött recept som serverades på en eller flera plattor av bröd som en variant av Sloppy Joe.

Även Sloppy Joe recept varierar, så gott som alla av dem använder sig av hackat oxkött som dånade och brynt i en stekpanna. Den brynt kött är tömda på överflödigt fett och läggs tillbaka på spisen under låg värme. Lök tärnad och läggs till köttet och tillåtas att mjukna. En sås som skapas med en blandning av ketchup, vatten, torkad paprika, salt, peppar och oregano läggs till marken nötkött och lök. Efter att blanda alla ingredienser ordentligt, är det Sloppy Joe får puttra i flera minuter, så att spricka av såsen att mingla med köttet. En del av charmen av Sloppy Joe är att det är möjligt att anpassa denna grundläggande recept för att passa individuell smak. Till exempel kan vitlök lovers gärna lägga vitlök till såsen. Om lök är inte önskvärt, kan de utelämnas. Såsen kan göras hetare med införandet av heta paprika eller cayenne pulver eller gjorts relativt mild för människor som inte tål en massa örter och kryddor.

Välja ett ackompanjemang till en Sloppy Joe är relativt enkel. Chips är ett populärt val, men det är också vanligt att cole slaw eller vita bönor som serveras med Sloppy Joes. Beslutet om sidan rätter, såsom utarbetande av sås, beror på kosten behoven hos de människor som kommer att inta måltiden.

När man gör Sloppy Joe sås är en enkel uppgift, ett antal kommersiella versioner finns tillgängliga i dagligvaruhandeln idag. De flesta av dem, allt som behövs för att förbereda Sloppy Joes är brun och dränera kött, öppna den i såsen, och dumpa innehållet på köttet. Efter sjuda en kort tid, är Sloppy Joe blandningen klar för servering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.