Vad är en Deep Fryer?

En djup Fryer är en matlagningsanordning som ger ett relativt säkert sätt att dränka ex mat i het olja utan att brännas. Matlagning med stora mängder olja kan vara mycket farligt, eftersom oljan tenderar att splatter och kan orsaka allvarliga brännskador. Olja är ofta värms upp till temperaturer som närmar sig 280 till 400 grader Fahrenheit, eller 140 till 200 grader Celsius. Hellre än att värma oljan i en kastrull, rekommenderas att man använder en djup Fryer att laga sådan mat.

En djup Fryer består av en stor tank, i vilken oljan hälls, och en korg, som kan säkert nedsänkt i oljan efter att det har blivit tillräckligt varm. Det finns både kommersiella och hem modeller av den djupa Fryer. Kommersiella djupa Fryer är mycket vanlig i snabbmatsrestauranger, och används för att förbereda fransk potatis och andra livsmedel. En djup Fryer är inte en av de mest vanliga apparater husmanskost, men det kan användas för att förbereda läckra måltider hemma.

När du använder en djup Fryer, oljan du laga mat med kan återanvändas flera gånger, ofta så många som tio eller femton. Antingen majsolja eller vegetabilisk olja är bra för användning i en djup Fryer, olivolja är i allmänhet alltför dyrt att använda, eftersom en djup Fryer kräver ganska lite olja. Om du vill kan du behålla oljan i djupa Fryer, så länge det kommer att hållas på en sval plats och du tänker återanvända oljan inom några veckor. Det finns många typer av livsmedel som kan vara läcker när de bereds i en djup Fryer. Du kan djupt steka fransk potatis, söt potatis frites, mozzarella pinnar, stekt kyckling, lökringar, tots tater, nuggets kyckling, och många andra typer av livsmedel. Kändisar inklusive Martha Stewart ens påstått att det bästa sättet att laga en Thanksgiving kalkon är att koka den i djupa Fryer. I fritering, men maten är nedsänkt i olja, innebär det normalt inte bli alltför fet. Stället tränger oljan bara matens yta, vilket gör det krispiga, medan ångande insidan. Men mat tillagas i en djup Fryer har ofta många kalorier, eftersom utsidan eller Panering av livsmedlet behåller en stor del av oljan från matlagningen.

En av de mest kända rätter gjorda i en djup Fryer är friterad Twinkie, en skotsk uppfinning där en Twinkie snackbar doppas i smeten och friterad, så att de smälter in och utsidan är krispiga. Detta skotsk uppfinning är mycket god, men ytterst ohälsosamt. Du kan nu hitta den på många nöjesparker och andra platser i världen, tillsammans med friterad Oreos och andra friterade godis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.