Vad är en Clementine?

En clementine är den minsta av de mandarin apelsiner, eller Citrus reticulata . Frukten är en något tillplattad sfär, ca 2 inches (5 cm) i diameter. Den glänsande, är djupt apelsinskal lös på frukt, vilket gör det oerhört lätt att skala. Till skillnad från sin kusin tangerine har clementine inga frön. Faktum är att en clementine med frön finns bevis för att bin har på jobbet korspollinerade träden med andra frukter. Av denna anledning är allvarliga ansträngningar för att avskilja den klementinträden, hålla frukten kärnfria. fick clementine sorten officiell status år 1902. Den är uppkallad efter Fader Clément Rodier, en algerisk munk. Som historien går gjorde Fader Clément den serendipitous upptäckten av en unik hybrid i Mandarin Garden hans barnhem. Många anser dock att det clementine ursprung tidigare, i Asien, och till slut fann sin väg till Medelhavsområdet.

införlivades clementine i Kalifornien kommersiella citrus jordbruk runt 1914. 1925 var Spanien växande klementiner kommersiellt. Idag är Spanien stor producent och exportör av klementiner. Kalifornien grödor är produktiv från senhösten till och med januari.

Packat perfekt i deras karakteristiska miniatyr trä frukt lådor, klementiner är en populär syn under sportlov, tjäna dem smeknamnet "Christmas apelsiner. " De börjar dyka upp i butikerna i mitten av november och är allmänt tillgängliga via februari. Om det ympas dvärg rotstocken och beskärs för att upprätthålla en höjd av ca 6 meter (2 m) kan clementine odlas av lekmannen som en behållare anläggning. Den klementinträdets är vintergrön, och frukten är ljusa och attraktiva. Om tillräckligt med ljus och rymd är tillgängliga kan krukväxter klementintyp även föras inomhus. Eftersom frukten lättskalade och lätta att separera till cirka 10 till 12 sektioner, de är ett utmärkt komplement till både frukt och grönt sallader. Honey-sweet, lös flådd och kärnfria, de är en favorit bland både barn och vuxna, vilket gör dem utmärkta lunchbox ex.

Klementiner är en bra källa till C-vitamin, kalium, tiamin och niacin. De innehåller också fiber och är en god naturlig energikick. Clementiner har nästan inget fett, och en genomsnittlig Clementine har endast cirka 35 kalorier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.