Vad är en Baba Cake?

Baba kaka eller Baba au rhum är en europeisk kaka som görs med rom och russin eller korinter. Vissa bagare klassificera baba är ett bröd, snarare än en kaka, eftersom det innehåller jäst. I båda fallen är det dessert rik, söt och mycket smakrik. Många europeiska länder har olika regionala recept för Baba kaka, som vanligtvis serveras vid speciella tillfällen. Utanför Europa kan dessert ibland vara svårt att hitta, men det kan lyckligtvis göras på hemmaplan.

Olika nationer samtal baba kaka med olika namn. I Turkiet är det känt som "far cake", medan franska och polska talare vet att det som babka . I Frankrike kallas Baba kaka i en stor ring mögel Savarin . Recepten för kakan är något annorlunda i dessa länder, men kakorna är tydligt kopplade, och alla av dem visar en röd tråd från Mellanöstern inflytande, eftersom de vanligtvis mycket starkt sötat. När bakade i enskilda formar, Baba kakor är mycket lång, och de kan ha texturerat sidor att hålla sitt socker och rom glasyr.

många berättelser för att förklara ursprunget till Baba kakan har svänger. Begreppet kom troligen över från Ryssland till östra Europa. Populära mytologi säger att en kung av Polen var att äta unken kugelhopf , en liknande bakverk, och beslutade att doppa den i rom för att uppdatera smak. Resultatet blev tydligen så glädjande att kungen beslutat att det bör läggas till bakverk repertoar för sin nation. Att göra Baba, kockar börja med blötläggning? kopp russin eller korinter i rom så att den torkade frukter kommer knubbig upp och infunderas med rom smak. Nästa, två och? cups bröd mjöl blandas med två matskedar socker, två teskedar jäst upplöst i två matskedar varmt vatten och en nypa salt. Fyra ägg läggs en i taget till mjölblandningen och degen blir slagen med en spatel. En halv kopp mjukt smör läggs in och Baba degen knådas tills den är smidig och elastisk innan russinen arbetas in med kocken reservera den rom på slutet.

>

är The knådade degen antingen delas upp och placeras i oljad baba formar, eller den trycks ned till en stor oljad ring mögel. Medan preheats ugnen till 400 grader Fahrenheit (204 grader Celsius), är Baba kakan tillåts stiga förrän den har fördubblats i storlek för att fylla formar. Den Baba kakan gräddas i ugnen i 15-20 minuter, och sedan får svalna på ett rack. En sockerlag genom kokning fyra och 1 /3 dl vatten med två eller? koppar socker och kakor är nedsänkt i sockerlag för att skapa en söt glasyr. Efter glas, är rom fuktad över Baba kakan, och den är färdig att serveras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.