Vad är en Aubergine?

En aubergine är en Solanaceae frukt hemma i Asien. Många amerikaner vet frukten bättre som en aubergine, medan vissa regioner i Indien kallar det för en brinjal. Det finns många andra regionala namn för aubergine, som spelar en roll i köket i många nationer. Auberginer kan bakas, kokt, stekt, grillad eller stekt med olika beläggningar och såser. Några exempel på rätter som innehåller aubergine omfatta Eggplant Parmesan, ghanouj Baba och baingan Bartha. Det formella botaniska namnet för aubergine är Solanum melongena . Anläggningen är kopplad till andra växter av familjen Solanaceae, inklusive potatis och tomater, alla medlemmar i Nightshade familjen. Liksom sina släktingar har auberginer små fem petaled blommor och flikiga blad. Aubergine blommor variera i färg från vitt till blekt lila, beroende på gröda. Gemensamma namnet "äggplanta" kommer från likheten att en del av frukterna måste äggen. "Aubergine" härstammar från ett persiskt ord, badenjan.

Globalt sett ett antal olika varianter av aubergine odlas, allt från långa fingret som japanska aubergine med feta runda bären. Färgen kan variera från vitt till Deep Purple, och formen morphs från nästan sfärisk frukt till avlånga dem. I alla fall, aubergine måste kokas innan den kan ätas, och större, äldre frukter tenderar att bli bittra. Att minska bitterhet aubergine före tillagning, kan det vara saltat, viktas och sköljas. är några konsumenter besväras av strukturen på auberginen. Aubergine är ofta mosad att använda som bas och strukturell bärare av smaker, eftersom den absorberar smak mycket bra. Mosad aubergine rätter kan vara ett bättre val för folk som ogillar strukturen på hela aubergine, så att den variant av frukt och skålen kan uppskattas. Men hela rostade eller grillade skivor av aubergine är också utmärkt för dem som uppskattar spännande konsistens.

Tekniskt, aubergine är frukt, inte grönsaker. De föredrar varmt klimat, och kommer att växa evigt från USDA zoner nio till 11. De kan också odlas som ettåriga i zoner sju och åtta. Som regel är auberginer odlas från plantor som vuxit i växthus och planteras ut efter den sista risken för frost. Cirka tre meter (en meter) bör lämnas mellan växter, eftersom de kan börja utbredning eftersom de växer. Vatten lätt varje vecka och marktäckning för att hjälpa växterna att bevara fukten och nypa tillbaka blommar på senare sommaren och tidiga hösten, så att anläggningen kan ägna sin energi åt att utveckla den unga frukten redan börjat växa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.