Vad är bondbönor?

Fava bönor är en av de äldsta växterna i odling, och de blev uppätna i antikens Grekland och Rom. Trots namnet, bondbönor är medlem av ärter familjen, men de är också kända som bondbönor, bönor duva, bönor häst och bönor Windsor. De är populära i medelhavsköket, med många sommar rätter fira säsongsbetonad bönor, men de är också torkade för vinterbruk. Fava bönor har en distinkt smak och krämig konsistens som gör dem ett bra komplement till en mängd olika rätter.

bondbönor avsedd för konsumtion växer i februari och mars mogna hela sommaren, med sin topp kommer i juli. Bönorna växer på buskiga plantor med avsmalnande blad, vilket ger någonstans från 25 till 50 baljor per planta. Baljorna likna ärt baljor i formen, men de är större och fodrad med ett KUDDFORMAD vitt material som skyddar fröna inuti.

bondbönor också används som en täckmantel gröda för att skydda känslig mark, eftersom de växer snabbt och producerar en stor grönskande lövverk. Dessutom gillar de flesta baljväxter, bondbönor är kväve fixeringsmedel, och de fyller marken med denna viktiga näringsämnen. Många bönder växt bondbönor och plogen dem tillbaka i fältet efter det att tillväxten har kulminerat för marktäckning.

Fava bönor växer bäst i varma klimat, även om de också tåla svalare väder. De tolererar inte extremt varma temperaturer, dock, och bör planteras i ett område i trädgården som skyddar dem från direkt solljus. Om grodda i växthuset, bör plantorna planteras åtta till tio inches (20 till 25 centimeter) ifrån varandra, eftersom de kommer att växa till stora buskar senare. Om sått fröna direkt, begrava dem cirka tre inches (sju centimeter) under marken och planerar att tunna dem efter att de huvudet i sju till 14 dagar. I fyra till sex månader, kommer bönorna har mognat till skörd och äta.

bondbönor bör skalade och urkärnade innan du äter. Den yttre skal på bönorna i teknisk ätbara, är mycket woody i konsistens och förringar smörig känsla av inre Bean. Dessutom bör bondbönor kokas innan servering eftersom favism, en sällsynt reaktion mot bondbönor förekommer bland människor i Medelhavet härkomst. Liten risk har visat sig från att äta kokta bönor, men några gäster kan få en allergisk reaktion mot råa eller oskalade favas.

Fava bönor är bra ångkokas och serveras med olivolja olja, salt och citron. De kan också läggas till soppor och pasta, mals till puréer, grillade, eller avnjutas i kronärtskocka risotto. Den färska bönor finns i italienska marknaderna med början i slutet av maj, och de kommer att vara välsmakande och med augusti.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.