Vad är Vitlök Scape?

vitlök fabriken har mer än ett användbart portion. Medan många människor är medvetna om de många användningsområden för vitlök lökar, inte så många människor är medvetna om att stjälken av vitlök anläggningen är också ätlig. Ofta kallad vitlök skaftet, skaftet också innehåller smak och kan användas i ett antal olika recept. Här finns mer information om vitlök skaftet, även när man ska skörda stjälken för användning i matlagning.

Vitlöken scape fungerar som härrör från vilken fröna chefen för vitlök bildas. Eftersom lampan börjar växa och mogna, vitlök stjälkar börjar också att förlänga. Under tillväxtperioden, vitlöken skaftet börjar kurvan. Inne i vitlök skaftet är mycket smak, även stjälken aldrig når nivån för skarp vitlök själv. Inledningsvis vitlöken skaftet är relativt anbud, vilket gör den idealisk för användning som ingrediens i olika rätter. Eftersom anläggningen fortsätter att mogna, vitlöken skaftet gradvis börjar räta ut, skapa mer stöd till glödlampan. I detta läge, vitlöken skaftet är mycket hårdare och upphör att vara användbar för de flesta recept.

Det är inte ovanligt att vitlök skaftet skall skördas medan de fortfarande är ung och späd. Hackad i korta avsnitt, vitlöken skaftet är ett välsmakande komplement till nästan alla typer av stek. Den smak av vitlök stjälkens lägger en mild arom och smak till stek, lätt att integrera med övriga ingredienser. Strukturen på de små delarna av vitlök stjälkens också kan bidra till att göra stek receptet lite mer tilltalande också.

Vitlöken scape också har en plats i många olika pesto recept. Används för att komplimang tillsats av lök till pesto, vitlök skaftet ger precis tillräckligt med en antydan av vitlök smak vara tilltalande i receptet. Som med stek, vitlök scape kan också lägga till ytterligare ett lager av textur till pesto.

Den som vill lägga smaken av vitlök till ett recept som Parlamentet efterlyser lök kommer att upptäcka att använda vitlök skaftet kommer att vara tillräcklig för ett bett för att uppfylla syftet med lök, samt ge receptet en extra skvätt arom och smak. Till exempel vitlök skaftet fungerar bra med nästan vilken tomat baserade soppa, samt ge nytt liv åt gamla favoriter som kycklingsoppa. Många etniskt grundad restauranger som erbjuder någon typ av ägget släpper soppa kan också innehålla en liten mängd vitlök stjälkens i receptet, tillsammans med gräslök och andra greener.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.