Vad är USDA Prime?

USDA Prime är en grad av nötkött, som graderas i USA. Det anses vara den högsta inhemska nötkött av USDA skala, och som sådana brukar vara det dyraste. Nötkött grade finns bara ett sätt att märka nötkött, och under senare år har det skett en förskjutning från märken som USDA Prime med etiketter som anger en viss ras av nötkreatur, en viss sorts medvetenhet, eller en särskild lokal där boskapen togs upp . The United States Department of Agriculture (USDA) inte kräver att allt kött tillverkare har sitt kött graderad för märkning. Det är ett helt frivilligt system, och som sådan tenderar att endast göras i de fall där köttet kommer sannolikt kurs ganska högt på skalan. Producenter som väljer att ha sitt kött graderad betala för en certifierad grader för att komma in och grad hela slaktkroppar, som sedan taggade efter deras grad. Företaget kan då märka den sorterade köttet på flera sätt, bland annat stämpling direkt på nedskärningar, en USDA sköld, eller en etikett på förpackningen eller på själva förpackningen. Det finns åtta olika kvaliteter av kött USDA-systemet, med USDA Prime är den högsta. De är sorterade på två olika variabler: löptiden av nötkreatur vid slakt, och mängden marmorering i köttet. Vissa människor har kritiseras detta system, eftersom det faktiskt inte direkt mäter ömhet av kött, trots att båda dessa variabler är i allmänhet faktorer i ömhet. Vissa grupper har föreslagit en alternativ klassificering som direkt åtgärder kött ömhet. Ändå är det USDA systemet mycket uppskattat, och liknande system finns i de flesta större nötkött producerar nationer.

USDA Prime slaktkropparna har den absolut högsta beloppet av marmorering eller intramuskulärt fett, av alla slaktkroppar i USA, och anses i allmänhet vara det bästa av det bästa. Direkt nedanför USDA Prime är USDA Choice, som betraktas som en mycket hög kvalitet. Därunder är USDA väljer, vilken var tidigare känd som USDA bra, och denna typ av slaktkropp tenderar att vara ganska magert, och därmed lägre anbud än både USDA Choice och USDA Prime.

Nedan USDA Välj kommer USDA Standard då USDA Commercial, sedan USDA Utility, Cutter, och Canner. Liten del av dessa lägre kvaliteter gör faktiskt sin väg in matservering, med USDA Select är den vanligaste typen av prisvärda nötkött. USDA standard får användas i massiv, låggradig kök och USDA Commercial kan användas i mycket billig verksamhet, men de tre nedre kvaliteter finns oftast bara ses i kraftigt bearbetade produkter, aldrig som faktiskt köttbitar.

Systemet är ganska krävande, och endast cirka 2% av alla slaktkroppar faller i USDA högsta kvalitet. På grund av kostnaden i samband med gradering, några slaktkroppar som skulle understiga USDA Välj någonsin faktiskt klassificeras, och även USDA Välj kan ofta bara kvar utan etikett. Även USDA Prime har fortfarande en hel del namn erkännande och styrka, och många nedskärningar serveras på gourmetrestauranger och trevligt hotell kan vara märkt som sådan, det börjar att ersättas av lyx biffar utsedda genom att höja stil eller ras, som Black Angus eller Kobe beef.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.