Vad är Truffle Smör?

Tryffel smör är smör som har infunderas med små bitar av tryffel, det fruktbildningen organ svampar i släktet Tuber . Många associerar tryffel smör med franska köket, där den spelar en mycket stor roll, men det verkar också i mat från andra delar av Europa, särskilt Italien. Det finns ingenting som hindrar någon kock använda tryffeln smör någonstans han eller hon behagar. Detta gourmet-post finns på vissa marknader och butiker specialitet och kan även göras hemma, förutsatt att kocken har tillgång till tryffel och hög kvalitet smör. p

Tryffel har varit uppskattad av människan i århundraden. De har en distinkt berusande doft och en rik, jordnära, nötaktig smak som kompletterar en rad livsmedel. Flesta tryffel återfinns i nära samarbete med träd, och skördare är nödvändigt att noga gräva efter dem, eftersom de växer under jord. I flera regioner har djur som grisar och hundar har utbildats till roten för tryffel, förenkla skörd processen. Att göra tryffeln smör, kockar helst använda en hög kvalitet smör creamery som är så färsk som möjligt. De tvätta noga och borsta en eller flera tryffel för att avlägsna rester av smuts, och sedan hugga den i mycket små bitar. Bitarna blandas i smöret tillsammans med någon juice som de har utsöndras, och då smöret kylda. Typiska tryffel smör är ganska stark, med en intensiv smak som kräver noggrann hantering så att smaken inte blir överväldigande. Det finns flera sätt att använda tryffel smör. Vissa använder det som bas för såser, till exempel, eller som en tråckla material på rostning kött. Tryffel smör kan också användas för att förbereda saker som omelett, eller det kan serveras på sidan med en maträtt som garnering. Det är också möjligt att använda tryffeln smör i saker som potatismos, i princip, kan den användas i alla kyndel skål som kräver smör.

Tryffel smör kan finns i vissa butiker heter som innehåller "vit" eller "svart" tryffel. Dessa är bara olika arter inom släktet tryffeln, alla med olika smaker. Vit tryffel växer främst i Italien, medan svart tryffel finns i Perigord regionen i Frankrike, och de är mycket berömd. Det är också möjligt att hitta sommar tryffel, som är klassiskt vitt. Olika tryffel är tillgängliga vid olika tider på året, svart tryffel, exempelvis smak bäst i januari, medan sommar tryffel är tillgängliga under sommaren genom tidiga hösten, beroende på region.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.