Vad är Rombi Pasta?

Rombi pasta är en form av korta band pasta som har en distinkt rhombus form och vågor längs två av kanterna. Denna pasta kan användas i en mängd olika rätter, och om du har problem med att spåra ner den av någon anledning, kan du ersätta med brutna upp lasagna pasta. Italienska specialbutiker göra ibland rombi pasta tillsammans med andra ovanliga pasta, och det kan också beställas genom import företag som transporterar italienska produkter. Kockar med pasta maskiner kan naturligtvis göra egna rombi pasta.

Detta pasta form kan vara liten, men det är ganska dynamisk, vilket gör rombi pasta en stor mångsidiga pasta. Den volanger skapa en fälla för tunnare såser, och även stödja tyngre såser och pålägg som köttbullar och rostade grönsaker. Rombi pasta kan också användas i bakas pastarätter såsom grytor och i soppor eller serveras som en sida med grytor fånga gryta juice. Pasta sallader med rombi kan också fungera ganska bra, med den något ovanliga form lägga ett lager av intresse för skålen.

Helst bör kockar söka rombi pasta med durumvete. Durumvete är en mängd vete som har fötts att bli särskilt hårt. När durumvete används i pasta behåller pasta dess form och förmåga till återhämtning, även när något överkokt. Mjukare vete tenderar att ge en mjukare pasta som kan förvandlas till mos i fall av en hatt, som vanligtvis är önskvärt. För kockar som vill ha lite variation kan rombi pasta är smaksatt och färgad med olika grönsaker och kryddor under tillverkningsprocessen. En sak att tänka på när matlagning rombi pasta sticker. Eftersom denna pasta har en enkel, platt form, kan enskilda delar tenderar att följa varandra. Det pasta ska röras om ofta under tillagningen processen och köras under kallt vatten och kastade med olja direkt efter tömning avskräcka pasta bitar från att fastna i varandra.

Liksom andra pasta, är rombi pasta princip oförstörbar så länge det hålls på en sval, torr plats. Om pasta utsätts för fukt, kan det eventuellt mögel eller förvandlas till en klibbig massa. Rombi mångsidighet gör den till ett utmärkt val som ett skåp krampa för kockar som vill hålla pasta runt. Denna pasta ibland också tilltalar picky eaters som kan uttrycka tristess när den konfronteras med vanlig pasta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.