Vad är Rice tårtor?

Ris kakor snacks gjorda av ris. De äts i många olika länder och görs på olika sätt i varje land eller region i världen. I Nordamerika och andra västländer, en ris kaka är en rund, hård och krispiga snacks gjorda av rostat ris. som ris kakor gjorda av rostat ris är naturligtvis helt LUKTFRI, sorter med smakämnen tillsatts populära i Nordamerika. Det finns en mängd olika smaker Riskaka tillgängliga såsom ost och kola. Ris kakor anses friska och oftast äts för snacks ensam eller med en topping såsom ost och jordnötssmör. Ris kakor är ett populärt komplement till lunch lådor eftersom de inte blir blöt och inte kladdigt att äta, även om de inte smulas sönder lite. Förutom de vanliga stora Riskaka, nordamerikanska smaksatta kakor ris finns också tillgängliga i miniatyr versioner. Tanken bakom dem är att ha en sundare, knaprigt, lagom stora mellanmål som alternativ till chips. Mini smaksatt ris kakor får säljas i enskilda tjänar paket som till exempel chips.

IDLI är en indisk ris kaka som är väldigt annorlunda från nordamerikanska ris kakor. IDLI är en ångad smet kaka gjord av ris och de-skalat svarta linser. Den ris och linser är beredda till en pasta och fermenteras över natten. Jästa smeten hälls i formar och sedan ångade. IDLI ris kakor serveras ofta varm för frukost eller mellanmål med en krydda som chutney.

Mochi är en japansk Riskaka gjorda av klibbig ris. Mochi liknar IDLI i att det också är mosade till en pasta och placeras i formar. Mochi ris kakor traditionellt äts på japanska nyår och familjefester. Mellanmål sägs föra lycka och hälsa. Mochi kan ätas med sojamjöl baserad krydda kallade kinako eller med andra pålägg såsom tång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.