Vad är Penne pasta?

Penne pasta är en rörformiga pasta som har sitt ursprung i Kampanien, en region i södra Italien. Denna pasta är förmodligen en av de mer välkända pasta, finns på de flesta marknader och dagligvaruhandeln som lager pasta. Kockar med tillgång till en pasta extruder kan också göra sina egna Penne, om de så önskar. Penne pasta ofta på menyn på italienska restauranger, speciellt i USA, där konsumenterna har en förkärlek för pasta form. Namnet "penne" kommer från det italienska ordet för "penna" en hänvisning till den vinklade ändar av röret, som liknar spetsen av en fjäderpenna. Penne kommer in smidigt och räfflade sorter, och kan användas i ett brett sortiment av rätter från grytor till soppor. Rören är vanligtvis relativt korta, runt längd och bredd av en pinkie finger. Du kan också höra penne pasta kallad mostaccioli, en anspelning på en italiensk maträtt som traditionellt kännetecknas denna pasta.

Liksom andra pastasorter kan Pennepasta komma i olika skepnader, utöver de grundläggande sorten. Helhet och vitt vete versioner finns tillgängliga, tillsammans med glutenfria penne gjorda av ris, majs och andra ingredienser. Många producenter gör också smaksatt Penne pasta, med tillsats av ingredienser såsom spenat och soltorkade tomater. Det bästa Penne sker vanligtvis med durumvete, en förädlad känd för sin hårdhet och motståndskraft. Durumvete Penne förblir mjuk och elastisk igenom tillagningen processen, även om något överkokt, medan pasta med mjukare vete tenderar att falla sönder.

räfflade penne pasta par mycket bra med många pastasåser, eftersom åsar kan användas för att hålla tunt såser tillsammans, eller att stödja tjocka, chunky såser. Ihåliga natur penne hjälper också distribuera pastasåser, se till att penne pasta är jämnt och vädjande sauced. Förutom att vara klädd med sås, kan penne pasta blandas med såser och bakad i grytor, som används kallt nudel sallad, läggas till soppor, eller användas som en sida skålen för grytor.

Denna pasta är huvudsakligen oförstörbar så länge det lagras i en sval, torr plats. Detta gör det till ett bra krampa att hålla runt huset, för så länge penne inte utsätts för fukt, kommer det vara helt användbar. Den ihåliga formen kan vara lockande för picky eaters som vill ha lite kul på sina tallrikar, vilket är en annan fördel med denna populära pasta form.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.