Vad är Pea Shoots?

Pea skott unga toppblad och tips vinstockar på en ärta anläggning. De är vanligtvis säljs i asiatiska marknader eller dagligvaruhandeln som Dou Miao . Pea skjuter har en mild ärt smak och serveras färsk i sallader eller kokt och rör-stekt som en del av asiatisk mat. p

Pea skott användes traditionellt i köket av hmongfolket i södra Asien. De växte i popularitet i hela Asien och delar av Afrika, och har blivit en populär gröda i nordvästra USA, där en svala klimatet ger perfekta växtförhållanden. Skott kan nu hittas på lokal bonde marknader över hela västra USA, och har även börjat förekommer på restauranger. På marknader, skjuter den typiska priset för ett halvt kilo ärter varierar mellan $ 4-$ 8 dollar.

Även om nästan alla ärt växter kan användas för skott, snö och salladsärter tenderar att ge bästa resultat. Snowgreen, Oregon Sugar Pod II, Oregon Giant och Cascadia är alla ofta används sorter för ärt skjuta produktion. Pea växterna växer bäst i svalare klimat, då medeltemperaturen är inte mer än 65 grader F (18. 3 grader C). Skörden börjar sex till åtta veckor efter plantering, när ärtväxter nå cirka 12 inches (30,48 cm) i höjd. Som med de flesta lummiga gröna grönsaker, ärter skott näringsfattig tät. En två kopp portion (16 gram eller ,45 kg), innehåller stora mängder vitaminer A, B-6, C, E och K, folsyra, tiamin och riboflavin. Pea skott är också låga i kalorier, med knappa 160 kalorier i samma storlek som serverar, och inget fett.

nyskördade skott är ganska känsliga och bör ätas inom en till två dagar efter inköpet. De bör förvaras i kylskåp, i likhet med sallat eller spenat. Att förbereda dina skott, skölj dem noga i kallt vatten och torka, ta bort några skott som verkar grova eller har fått en gul färg.

Kokt skott allmänhet kokt eller stekt mycket lätt. Vanligen är de kombineras med ingefära, vitlök och andra asiatiska grönsaker som bambuskott och kastanjer vatten. Många asiatiska restauranger använder skott istället för den vanliga kål som en säng för kött, särskilt för räkor eller fläsk. De är också sägs vara delikat när uppståndelse stekt med sesamfrö och svamp.

ätas färska, skotten är en utmärkt ersättare för spenat med en ny, skarp smak. Vissa människor tycker om dem råa med en skvätt citronsaft, medan andra kombinerar dem med jordgubbar och balsamvinäger till en läcker och ovanlig vårsallad. Pea skjuter ge en ny och intressant alternativ till vanliga sallad greener och växer i popularitet både hemma och i haute cuisine.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.