Vad är Mason Burkar?

I allmänhet är "Mason jar" en catchall term för glasburkar med metall screwtight lock används för att bevara hemlagad mat som sylt, chutney, och salsa. Den hermetiskt tillslutna burkar blev populär i den 19: e århundradet som den senaste tekniken för att hålla fräsch mat förstörs under vintern. Nu har hemma konservering väckt Mason burkar tillbaka som trädgårdsmästare och kockar vill producera egna såser. Den "Mason" burken avser varje hem konservindustrin fartyg med tre delar: en glasburk med en räfflad läpp, platt metall lock, och en skruv på metallring som pressar locket på burken. Första är burken desinficeras med en grundlig kokning. Sedan är maten innehållet värms upp, hällde i burken, och som omfattas av den tvådelade lock. När maten och luften kyls, trycket inne i burken minskar och "drar" locket ordentligt stängt. Även om processen innebär glas, hem bevara kallas "konservering". Samlare av Americana värde de äldre, tonade Mason burkar som sällsynta antikviteter.

Under åren före vetenskap förstod de metoder för förstörelse, säker konservering var begränsad till torkad, gravad, rökt eller saltad mat. Under de karga vintern, hade amerikaner lever på gränsen en begränsad kost som sina frukter eller grönsaker skulle inte senast under hela säsongen. 1810 lade Francois Appert frukt i glasburkar, uppvärmd dem, och förseglade dem med vax. Han ansåg att bristen på luft, snarare än uppvärmning, var ansvarig för att hålla frukten från röta. Andra försökte försegla burkar med kork, vax, läder och papper, för att dra fördel av denna nya missförstådda, teknik.

Det var inte förrän John Landis Mason patenterad sin version av en enkel att använda glasburk med en gängad läpp och metall cap 1858 att tillförlitlig teknik upp varje pionjär hushåll. Människor kunde bevara sin sommar och skördar höst till vinter till en minimal kostnad. Den glasburkar, präglade med "Mason's Patent 30 november 1858," var även återanvändas från år till år. Inverkan på människors kostvanor och budgetar kan inte nog understrykas. Grannarna kunde till och med handel, säger deras prisade äpple bevarar för annans blåbärssylt. 1861, när Pasteur förklarade att koka burkarna och mat dödade mikroskopiska organismer, förstod vi varför processen fungerade. Konservering i Mason burkar som en viktig källa för livsmedel från inbördeskriget genom andra världskriget, till livsmedelsbrist gjorde det ineffektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.