Vad är Ladyfingers?

Ladyfingers, ses också som dam fingrar, små fina svampen kakor som är formade som feta fingrar. Även Ladyfingers kan ätas på egen hand, är de vanligen används som ett recept komponent, de kan bli dränkta i sockerlag, lager med grädde, eller dekorerad med vattenledningsvatten frostings och färsk frukt. Många livsmedelsaffär bära paket med Ladyfingers, och de kan även hittas på vissa bagerier, kockar kan också göra dem hemma, om så önskas. I USA, är Ladyfingers särskilt förknippad med den amerikanska södern, och flera bagerier där specialiserade på massproduktion av dessa kakor. Dessa små kakor är nästan som cookies, med ett klassiskt torr, smulig konsistens. Beroende på region i världen där man diskuterar dem, kan de också kallas boudoir, svamp, Savoy, eller Neapel kex, och Italienarna kallar dem savoiardi . Ladyfingers har vanligtvis en mycket mild smak, även om de kan göras finare med tillsats av ingredienser som citron, kanel, kardemumma, eller apelsinskal. Deras torrhet gör dem extremt absorberande, vilket är användbart i byggandet av efterrätter. Den första Ladyfingers tycks ha uppstått i den 11: e århundradet huset Savojen, och den 15: e århundrade var vanligt kunglig behandling i Frankrike och andra delar av Europa. I Savoy, gavs Ladyfingers som gåvor till besökare, symboliserar den kulinariska historien i regionen. Ättlingar till detta kungahus tog också Ladyfingers med dem när de gifte sig och reste i andra delar av världen, och på 18th century Ladyfingers började dyka upp i lyriska dikter.

Degen för Ladyfingers är relativt enkelt, men den måste hanteras med omsorg för att hålla kakor fluffigt. Misskött kan orsaka degen att sag eller kollaps, vilket kan göra kakorna täta och sega snarare än ljus och luftig. När kockar använder en Ladyfinger pan, en speciell pan speciellt utformad för matlagning dessa kakor, är degen mer som en smet, och det kan vara mer förlåtande. Kockar som rör enskilda kakor ut på en stekpanna använda en tjockare deg så att kakorna inte kommer att sprida ut som de lagar mat.

I stället för att bråka med deg, några kockar föredrar att köpa färdiga Ladyfingers för efterrätter som tiramisu som kräver att kakor. Dessa kan vara lite torrare och mindre känslig än hemmagjorda varianter, men efter att ha doppat i sockerlag och omfattas av andra ingredienser, kan det vara svårt för många konsumenter att se skillnaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.