Vad är Lactic Smör?

Lactic smör tillverkas av helmjölk som har jäst med mjölksyra. Den har en karakteristisk låg fukthalt och syrliga smak som vissa människor tycker att föredra framför söt grädde. Beroende på var i världen man är, kan mjölksyra smöret vara lätt eller utmanande att få, i Europa, är mjölksyra smör lättillgänglig. Det kan också göras i hemmet, av människor som kan bibehålla sterila förhållanden för buttermaking.

smör från komjölk bryts ned till en av två slag: mjölksyra smör och söt grädde. Traditionellt gjordes mjölksyra smör genom att mjölk sitta på flera dagar, vilket skulle stimulera bildandet av nyttiga mjölksyra, jäsning av mjölk i en produkt som är nästan som yoghurt som sedan skulle kunna spottas i smör. Söt grädde tillverkas av färsk mjölk som skummad att skilja grädden och mjölken. Endast grädden spottas för söt grädde, medan mjölken användas någon annanstans. När någon typ av smör har spottas, det är normalt tvättas innan de förpackas, och det kan vara saltad och att hålla det stabila vid lagring. Traditionellt, saltat smör var kraftigt saltat och färskt smör var en sällsynt upplevelse; modernaste smör är bara lättsaltat att framkalla den variant av gammaldags smör. Precis som söt grädde, är mjölksyra smör finns i saltat eller osaltat sorter, och det är mycket lämplig för bakning, somliga tycker att det verkligen ger bättre bakverk grund av den mindre fukt.

Vissa tillverkare kallar deras mjölksyra smör odlade smör i en hänvisning till de kulturer som helmjölk inokuleras med att efterlikna förhållandena i sammanträdet under flera dagar för att jäsa. Andra kanske kallar det för "lagrad smör," även en hänvisning till mognadsprocessen dessa kulturer. Lactic smör har också en högre rökning punkt än söt grädde, vilket gör den till en önskad matlagning smör i vissa regioner i världen.

mjölksyra och söt grädde smör också smakar olika. Lactic smör har ett fylligt krämig smak med inslag av en kirurg, medan söt grädde är mer söt och platt i smaken. Lactic smör är också helt säkert att äta, jäsningsprocessen stoppas genom pastörisering, och det är noggrant förpackade för att hålla den lång hållbarhet, precis som med söt grädde. I områden där mjölksyra smör inte är lättillgänglig, kanske folk vill prova att kontrollera med små lokala mejerier, som ibland producerar små serier, eller med Internet återförsäljare som kan skicka mjölksyra smör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.