Vad är Kyckling Kiev?

Kyckling Kiev är en populär maträtt kyckling som var, konstigt nog, uppfanns i Frankrike och namnges i New York, trots vad det ukrainska namnet antyder. Skålen har gjorts i flera hundra år, och kan ha pekats ut i New York för att vädja till invandrare från Östeuropa. Det tillverkas genom fyllning en benfri kycklingfilé med smör, bageriprodukter det och stekning eller bakning det. Slutresultatet är en rik, fuktig fyllda kyckling maträtt som traditionellt serveras med potatis, ärtor och citron garnering. Vissa restauranger erbjuder kyckling Kiev, och skålen kan också göras hemma relativt lätt.

Basen i skålen är, naturligtvis, kyckling. Normalt kycklingbröst används, och de är ofta slagna så att de anbud. I en variant av receptet, en vass kniv används för att skapa en ficka i kycklingbröst till fyllningen. Vissa kockar föredrar att rulla tillplattad och butterflied kycklingbröst runt fyllningen. I båda fallen är det kyckling fäst med tandpetare så att fyllningen inte läcker som kockar.

Kiev fyllning av kyckling sker med kryddsmör. Persilja, vitlök, salt och peppar är en klassisk kombination, men även andra örter och kryddor som timjan, rosmarin, oregano och salvia får användas. Som regel är cirka två matskedar används för varje kycklingbröst på att utarbetas. Alla smakämnen är finhackade enhetlighet, och blandningen grundligt blandas innan spooned i en Sprits för enkel användning. Fyllningen kan också öste direkt i kycklingen, men en Sprits är mycket lättare. Efter kycklingbröst har fyllt, är det muddras i mjöl, ägg och brödsmulor. De flesta kockar kyla kyckling Kiev i denna punkt, stelna smöret så att det blir mindre risk för läckage. Efter kylning, kycklingen Kiev kan bakas i ugn på 350 grader Fahrenheit (177 grader) i cirka en timme och vände halvvägs. Det kan också vara stekt i en stekpanna på medelvärme, matlagning sex till åtta minuter på varje sida.

När kokta, kycklingen Kiev kan vara fuktad med sås till exempel en citron dillsås, eller kan delges slätt. Ett brett utbud av tillbehör förutom den traditionella potatis och ärtor kan serveras, även om kyckling Kiev är oftast i fokus för måltiden. Suppleanter på kyckling Kiev kan göras med fyllningar som getost, Brie, eller ricotta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.