Vad är Jasmati Rice?

Jasmati ris är en hybrid ris sort som är utformat för att utnyttja de bästa delarna av jasmin och basmatiris. Den har en mycket distinkt rik, aromatisk doft och en mild smak ris ihopkopplad med en mjuk konsistens som gör den lämplig för en rad livsmedel. Många risodlarna i södra USA producerar jasmati ris, och det är ofta tillgänglig på marknader eller genom särskilda beslut i regioner där unika rissorter är svårt att få. Eftersom ris druvsorter som används för att producera jasmati ris både långa finkornig, jasmati ris har också en långkornigt. Riset kan köpas i vitt eller brunt form. White jasmati ris har skalats så att den har en kortare tillagningstid och en mer mild, mindre nötaktig smak. Jasmati brunt ris har ett längre tillagningstid, men en mer komplex smak, eftersom smaken är mer aggressiv än skalad sorter, är det inte lämpligt för alla livsmedel, eftersom det kommer att överbelasta fler milda rätter.

Jasmine ris har odlats i Thailand i århundraden, och det anses ris val av många thailändare. Riset är mycket aromatisk, med en karakteristisk lätt blommig doft som förstärker många rätter, de flesta människor äter skalad jasminris. Basmatiris är en gammal indisk aromatiskt ris sort som också har varit i aktivt bruk och odling i århundraden. I vissa delar av världen har dessa ris druvsorter skyddade, vilket innebär att endast ris från en viss region kan vara märkta med "Jasmine" eller "basmatiris. "

Beslut om att blanda de två varianterna tycks ha uppstod i USA, i ett försök att kapitalisera på hur populärt jasmin och basmatiris. Efter flera experiment skapades lyckad kombination i början av 1990-talet, och det gick in i massa-odling för konsumenterna kort därefter. Utsättning av jasmati väckt farhågor hos thailändska ris producenter, som var oroade över att riset skulle kunna minska efterfrågan på jasminris. Flera tillverkare gick samman för att skydda jasminris som följd.

I alla recept som kräver långkornigt ris, kan jasmati ris användas. Var medveten om att strukturen på ris är mer mjukt än sega, ett drag hämtade från den indiska Basmati i blandningen. Liksom andra typer av ris, jasmati nytta av en noggrann sköljning och blötläggning före tillagning. Sköljning kommer att avlägsna eventuella organiskt material som kvarleva från avverkning och sjöfart process, medan blötläggning minskar tillagningstiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.