Vad är Jack Cheese?

Jack ost är en amerikansk ost typ som ofta kallas Monterey Jack ost. Med en krämig konsistens och en mild smak som ibland förstärks med örter, är jack ost ett mångsidigt alternativ för många olika typer av rätter. Här följer lite information om jack ost och några av de sätt som denna ost kan användas.

Staden grundades i staden Monterey, Kalifornien, jack ost finns i flera varianter. Vissa typer av jack ost är äldre, medan andra inte. Åldern versioner av jack ost tenderar att få en djupare gul nyans och utveckla en skarpare smak. Versioner som inte är äldre tenderar att vara blek i färg och behålla en lättare smak. I många fall, jack ost som inte är äldre kommer att blandas med ett urval av örter och kryddor. Detta hjälper till att ställa jack ost från andra amerikanska ostar. Många av dessa blandningar jack ost finns i snabbköp och exklusiva mataffärer. Några av dessa utökade utbudet jack ost omfatta Colby Jack, Pepper Jack, Salsa Jack, och Pepparrot Jack.

På grund av krämig konsistens och en smidig kvaliteter smältande jack ost, många läckra recept anger införandet av en eller flera varianter av osten. Till exempel kan bakas makaroner och ost som använder Pepper Jack som bindemedel, tillsammans med en topp skorpa av riven pepparrot Jack, blåsa nytt liv i en gammal favorit. För hors d'oeuvres, smält jack ost som en del av ingredienserna för plockmat är ett utmärkt alternativ. För cookouts är jack ost ett utmärkt alternativ till cheddar som en garnering av grillade hamburgare. Ett stänk av jack riven ost eller förekommer även att små kuber av osten kan förbättra sallader. Spicy versioner av jack ost kan kombineras med en blandning av nyklippt frukter för att skapa en dessert alternativ som är hälsosam, attraktiv och välsmakande. Stort sett alla recept som kräver tillsats av riven eller smält ost kommer att gagnas av jack ost i processen.

Prisvärt och allmänt tillgängliga, jack ost är ett bra sätt att lägga till en oväntad skvätt smak på gamla favoriter. Lätt att arbeta med och visuellt tilltalande i ett antal situationer, är jack ost ett utmärkt komplement till alla kök. Från enkla grillade ostsmörgåsar att komplicera grytor, kommer jack ost vidta alla recept till en ny nivå, och hjälpa de vanliga ta på en extra dimension.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.