Vad är Heliga Basil?

Helig basilika är en basilika sorten hemma i Indien, där det används i stor utsträckning i Ayurvedisk medicin för en rad hälsoproblem. I Indien är helig basilika betraktas som en helig eller helig växt, och det är odlas runt Indiska hem. Förutom att användas i Indien, helig basilika även förekommer i andra sydostasiatiska kulturer, där det används i matlagning och i traditionell folkmedicin. Det kan även odlas vid sidan av Medelhavet basilika, även kallad söt eller europeiska basilika. Den vetenskapliga epitetet för heliga basilika är Ocinum gömstället . Det är också känt som helig basilika, thailändsk basilika, eller Tulsi. Denna årliga planta växer till ungefär knä-höjd, med tjocka stjälkar och lila-färgade sågtandade blad. Blommorna är vita med röd färg, med en del växter som producerar nästan lila blommor. Liksom andra basils har helig basilika en rik arom som stiger när anläggningen är snuddade eller krossas. I köket kan löv och frön av heliga basilika båda användas. Färska blad används ofta för att lägga krydda och smak till en rad rätter, inklusive curryrätter, och fröna används i kryddblandningar i hela Sydostasien. Fröna bidrar också något till förtjockning av vattniga och tunna såser, och används ofta i lösvikt upp såser i Thailand. Blad och frön kan ätas råa och färska, torkade, kokta, och en del människor tycker tugga stjälkar som ett andetag block.

Denna planta växer i tropiska att SUBTROPISK klimat, föredrar platser med mycket sol och jord som har väl ändrats med kompost eller gödsel och vindskyddat. Sacred basilika har måttliga vattenförbrukningen, föredrar jord som är fuktig men inte våt, och det är viktigt att undvika stänk vatten på bladen. Om bladen blir blöt, kommer de att bränna och förtorka.

Gardeners som växer helig basilika kan trimma bort blad som behövs, men inte mer än 30% av bladen bör avlägsnas vid en given tidpunkt om anläggningen är att överleva. I dess naturliga klimat, kommer helig basilika dör något under vintermånaderna, men återuppstå under våren. Kallt klimat allmänhet dödar växten fart under hösten och vintern, så det är en bra idé att spara utsäde i svalare områden i världen för att odla helig basilika under det följande året.

När du väljer helig basilika på marknaden bör kockar leta efter skarpa blad med något mjuka fläckar eller områden i formar. Basilika håller bäst om det är lätt behandlas i plast och placeras i en kopp vatten i kylskåp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.