Vad är Flax Seeds?

Flax frön är frön av en årlig växt som har odlats i tusentals år för textil fiber och näring. Lin frön och utdrag såsom linfrö olja var uppäten av en mångfald av folk i den antika världen, och kom tillbaka på modet i slutet av nittonhundratalet. Lin frön anses av många att vara frisk och smakrik, och kan hittas i de flesta hälsokostbutiker och vissa stormarknader. på lin är en årlig växt som växer mellan 20-40 inches (50 -100 cm) i höjd. Anläggningen har en grön stjälk som slutar i blått till lila blommor. Lin fiber utvinns från stjälken, som är slagen för att lossa fiber, gör det möjligt att spunnit och vävt. Lin fiber är stark, hållbar och kan vävas in i mycket fina tyger. Lin frön kommer från blommorna av anläggningen, och hittar hela, inpressad i linfröolja, eller mals till linfrön mjöl för bakning.

Lin frön innehåller stora mängder av en fleromättad näringsrik olja. Den goda olja innehåller mycket omega 3 och omega 6-fettsyror, vilka båda minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar och cancer. Fettsyrorna i lin frön också öka nivåerna av det goda kolesterolet och samtidigt sänka högt blodtryck. Lin frön innehåller en Omega 6 fettsyra som kallas linolsyra, som anses vara en mycket viktig del av människors hälsa och välbefinnande. Dessutom lin frön innehåller rikligt med kostfiber, som främjar matsmältningen. för vegetarianer, lin frön är ett utmärkt kosttillskott. De är en växtbaserad källa till omega-syror och innehåller flera andra viktiga näringsämnen såsom vitamin B6, magnesium och folat. Lin frön innehåller även en liten mängd protein som kan komplettera vegetarisk kost. Icke-vegetarianer kan också dra nytta av lin frön, eftersom de är en koncentrerad och frisk näringstillskott.

Som många andra hälsosamma fetter, är linfrö olja mycket bräcklig. Det är vanligtvis hittas kylda i affären och bör förvaras kallt och användas snabbt hemma. Även linfrö olja är inte anpassade till matlagning, kan den användas i dressingar eller strös direkt på maten. Lin frön själva kan rostade och läggas till sallader, läggas till bakverk, ätit rak, eller avnjutas i en rad andra kulinariska inställningar. Lin frön och linfrö olja har en nötaktig, rik smak som många konsumenter tycker är ganska rolig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.