Vad är Finger Grass?

Finger gräs är en sydöstasienstudier ört som oftast används i det vietnamesiska köket, även om det också förekommer i mat från andra länder. Smaken av fingret gräset är lite svårt att beskriva: den har en stark Lemony notering, och en hint av kummin, men också smakar svagt tvål. Denna ört är tillgänglig från vietnamesiska marknaden, ibland i både färsk och torkad form, och den kan också odlas i hemmet, för personer som bor i ett varmt klimat.

Denna herb går genom flera alternativa namn . Formellt är det känt som Limnophilia Aromatica , men det är också kallas risfält ört, ngo om, och Shui Fu Rong, bland annat. Många av de asiatiska namn för denna växt hänvisning till att den föredrar att växa i mycket fuktiga miljöer, såsom risfält och vattendrag, och det är ofta funna nära sjöar och floder. Förutom krav på fukt, behöver finger gräs varmt väder och hög luftfuktighet.

Anläggningen har köttiga stammar, pekade små gröna blad som ser ut ungefär som timjan och delikat lavendelfärgade blommor. Alla delar av växten är användbara, även om det beror måste malet fint innan de läggs till i en maträtt. Finger gräs är en viktig ingrediens i den traditionella sur fisksoppa i Vietnam, och det används också i FO, en populär nudelrätt. När ett recept efterlyser finger gräs, Shui Fu Rong, risfält ört , kayang, ngo om, Rau om, eller Shiso-kusa, och du kan inte få denna ört, kan du prova att lägga lite kummin i skålen tillsammans med en antydan av citron. Även detta kommer inte att exakt kopiera smak, kommer det ungefärliga det, får du nära smak receptet går för.

Om du vill prova växande finger gräs, kan du ibland börjar på vietnamesiska marknader. Det bästa sättet att odla denna planta om du inte har ett växthus är i en pott som omfattas i en plastpåse med några hål för ventilation. Påsen skapar en miniatyr växthus, hålla anläggningen fuktigt och varmt, och potten gör det enkelt att flytta fingret gräset runt för att hitta den bästa platsen för att odla. Dessa växter tenderar att föredra partiell sol, eftersom de rostar i plast i full sol. Du kan också prova växande finger gräs i klar plast soda flaskor, vilket skapar fukt och ser lite nättare än plastpåsar draperad över krukor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.