Vad är Coconut Milk?

Kokosmjölk härrör från kött av kokos. Det är inte den vätska som kan dräneras ut ur en kokosnöt som har punkterats, även om många människor antar detta. Få kokosmjölk från en kokosnöt kräver viss bearbetning, men ingrediensen finns även i burkar eller flaskor. Kokosmjölk används som matlagning bas i många recept, speciellt i köket i Thailand och andra södra och sydöstra Asien, men också i Västafrika, Hawaii och Västindien. När en kokosnöt kapas öppna, kan köttet hittas längs dess inre väggarna. En mogen kokosnöt, idealisk för framställning av kokosmjölk, borde ha tjock, krämig vitt kött. Om köttet visar gult är det mest troligt härsket. En kokosnöt med relativt tunna, kan torka kött fortfarande användas för att få mjölk, men mjölken får inte vara krämig nog för vissa recept, speciellt curryrätter. Att göra kokosmjölk måste kokos köttet vara finriven och doppats i varmt vatten. Nästa, den fuktad bitar pressas genom cheesecloth, och vätskan som samlats in är kokosmjölk. Denna process kan upprepas en gång eller två gånger för att tillverka lättare kokosmjölk, eftersom olika konsistenser kräver olika recept. När den första pressningen får sitta en stund, stiger kokosolja grädde på toppen. Denna ingrediens används ofta i efterrätter eller rik såser.

burk eller glas kokosmjölk varierar kraftigt i kvalitet, och de flesta kockar har sina egna preferenser. Men i allmänhet kommer en kvalitetsprodukt har ett lager tjockare grädde ovanpå och tunnare mjölk på botten. Det kan kan skakas att skapa en mer enhetlig kokosmjölk om så önskas, eller krämen kan tas bort och användas för något annat. Kokosmjölk måste kylas om den inte används omedelbart, eftersom det kommer att förstöra något annat.

Även kokosmjölk är hög halt av mättat fett, är det mycket hälsosammare än andra mättat fett produkter, och fettet är lätt metaboliseras av kroppen. Kokosmjölk erbjuder också några särskilda hälsoeffekter. Det är anti-cancer, antimikrobiell, anti-bakteriell och anti-virus. De viktigaste mättat fett som den innehåller, laurinsyra, finns även i modersmjölken och har visat sig främja hjärnans utveckling och benhälsa. Vissa hoppas att kokosmjölk, med sin kraftfulla antivirala egenskaper, en dag kan användas i kampen mot aids.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.