Vad är Candy Glass?

Candy glas aa ark tydliga material som bildas genom att hälla uppvärmd sockerlag i en form. Det gör inte särskilt lockande godis eftersom det saknar en distinkt smak än sötma, och används ibland i godis dekorationer och bildskärmar. Candy glas användes historiskt för stunts där människor behövs för att bryta fönstren. Det är relativt lätt att göra godis glas hemma, så länge du har en stadig kruka och en godis termometer.

Socker är ett mycket intressant ämne, speciellt när det värms upp. Genom upphettning socker och blanda det med olika ingredienser, kan man ändra sin kemiska struktur för att skapa en mängd olika former och texturer. Vissa extremt begåvade godis beslutsfattare kan faktiskt blåsa sockerlösningar som glasblåsare blåsa uppvärmt glas. Sockret kan formas till skålar, koppar, och ett sortiment av andra former. Dessa metoder kräver avancerad kompetens, men godis glas är relativt lätt att göra. I film, gör godis glas en utmärkt stand-in för ett fönster eftersom det är tydligt och det kommer att splittras precis som ett riktigt fönster. Kanterna är mycket mindre skarpa, dock, vilket gör det säkrare att arbeta runt godis glas än riktiga glas. Candy glas kan också vara färgade med färgämnen för att skapa en kopia av ett blyinfattat glas fönster. Den största bristen i godis glas är att de tenderar att deformera i varma eller fuktiga miljöer, och som därför bör användas snabbt. Att göra godis glas, värme tre och en halv koppar socker, två koppar vatten, en kopp majssirap, och kvart tesked kaliumbitartrat i en tung kruka tills det kokar. Eftersom det når kokpunkten, kommer det mesta av vattnet försvinner, vilket skapar en mycket tät sirap. Fortsätt att koka sirap tills det har nått 300 grader Fahrenheit (148 grader Celsius) och häll sedan det i en form. Var medveten om att godis glas är sprött, så det är ingen bra idé att göra ett enda blad och försöka minska den.

När godiset glaset har stelnat och svalnat, bör det användas så snart som möjligt. Det kommer att locka myror och andra insekter, och det kommer att bli föremål för smältning i ens lindriga villkor. Om du behöver ett glas faksimil av någonting som en semester samtidigt, kan du överväga mer hållbara alternativ till godis glas, om du inte vet att displayen ska förvaras svalt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.