Vad är Beer Cheese?

Öl ost är namnet på ett chip dopp som tros ha sitt ursprung i delstaten Kentucky i USA. Som namnet antyder är doppa skapas med både ost och öl. Under årens lopp har olika ingredienser lagts till grundreceptet som folk skulle skapa sina egna unika version.

Tyngre marker, såsom majs chips eller chips tortilla, ofta serveras med dip. När serveras som förrätt, smaksatt crackers av någon typ ofta följa med dopp. Det dopp kan också serveras med selleri käppar, även om denna presentation är relativt ovanligt.

Grundreceptet för öl ost innebär användande av extra skarp cheddarost som är riven för preferenser servern. Ofta är ett fint galler används när skålen är avsedd som en förrätt. För användning som en part dopp, är osten brukar grovt riven. För autentiska öl ost, är tillsats av en liten mängd mörkt öl krävs. Flest recept kräver låta öl att andas för en kort tid, men inte tillräckligt länge för den produkt som blir gamla eller platta. Denna lilla mängd öl läggs till riven ost och de två ingredienserna är lätt slängt ihop.

För att lägga till ytterligare smak på öl ost, kryddor ibland är tillsatta. Färsk vitlök är ett vanligt tillägg, tillsammans med cayennepeppar eller Tabasco sås. I den södra delen av USA, hemgjord pepparsås används ofta istället för kommersiella produkter. Lite salt och möjligen en liten mängd senapspulver kan också läggas till blandningen om så önskas. I likhet med många typer av dip, bör öl ost beredas i förväg. DIP kan förvaras i kylskåp över natten, vilket ger gott om tid för att smakerna blandas. Liksom andra kallt dopp, är det oftast en bra idé att ta bort öl ost från kylskåpet en halvtimme eller så innan servering. Detta gör att doppa precis rätt konsistens för att ge enkel doppa med crackers eller flis.

Det finns ett antal recept öl ost kräver ett brett spektrum av ingredienser. Mildare varianter kan skapas med skarp eller mild cheddarost, eller lägga i en liten mängd av någon annan typ av riven ost. Några recept kräver tillsats av en liten mängd gul senap eller en kryddig salsa som bindemedel. Det är inte ovanligt att värdarna att tjäna både mild och skarp dopp vid en tillställning där gästerna kan njuta av två olika typer av dopp vid samma träffas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.